Chocola waar je echt blij van wordt

The Optimist 134 maart 20112011
Ursula Sautter | 134 maart 2011 Frohnatur biedt tryptofaan, de blijmaker in chocola, als een gezond voedingssupplement Imming & Theiss GMBH Van chocola word je blij. Helaas zit er ook veel vet en suiker in, waardoor je je misschien wel prettiger voelt als je er veel van eet, maar de pondjes komen er snel bij en de kans op hart- en vaatziekten neemt toe. Tryptofaan – de belangrijkste blijmaker in chocola – is nu ook beschikbaar in een vorm die minder dik maakt. Het nieuwe vloeibare voedingssupplement Frohnatur (‘vrolijke natuur’) bevat 450 milligram tryptofaan per portie van 30 ml. Dat is zeven keer zo veel als in 100 gram melkchocola zit, voor veel minder calorieën: 65 in plaats van de gebruikelijke 525 per reep. Tryptofaan is een biochemische voorloper van de neurotransmitter serotonine, die de stemming verbetert. Deze stof wordt niet door het lichaam aangemaakt en moet uit het voedsel worden gehaald. Om ervoor te zorgen dat zo veel mogelijk tryptofaan in serotonine wordt omgezet, is Frohnatur rijk aan dextrose. Deze suikermoleculen fungeren als een soort chemische koerier, die het tryptofaan door de bloed-hersenbarrière begeleidt, een barrière die de grijze cellen beschermt tegen schadelijke stoffen. Volgens Imming & Theiss, het

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €0,25 Word Abonnee Log in

Reacties

Geef een reactie