Boek: Q&A Dayna Macy

EmilyAviles 138 juli / augustus 20112011
EmilyAviles | 138 juli/augustus 2011 Foto: Victoria Yee Dayna Macy is de auteur van Ik eet dus ik besta. Hierin probeert Macy van haar eetobsessie af te komen. En dat gebeurt op onorthodoxe manieren. U schrijft in uw boek dat u de natuur in wilde om dichter bij de bron van uw voeding te komen. Hoe ging dat? ‘Ik heb het in juni gedaan, tussen de seizoenen in, dus ik moest goed zoeken. Het zette me aan het denken over wat ik zou doen als er geen supermarkt was. Kon ik van de natuur leven? Het antwoord is: nog niet. Ik heb geleerd over wat eetbaar is en wat niet, en ook hoe rijk de natuur is aan voedsel. Ik moest met andere ogen leren kijken.’ Was het een geslaagd experiment? ‘Eten uit de natuur smaakt anders dan commercieel voedsel. Het is onbewerkt en zonder de toevoegingen waaraan we zo ­gewend zijn, zoals zout, vet en suiker. Het is goed om daarbij stil te staan.’ Wat heeft u geleerd over gezond leven? ‘Wees geduldig en dankbaar, want als je deze weg inslaat, vraag je jezelf bewust te worden van wat je eet. Eet minder bewerkt voedsel. Dat wordt zo geproduceerd

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €0,25 Word Abonnee Log in

Reacties

Geef een reactie