Boek: Het Keukenboekje, door Nelleke van Lindonk en Clara ten Houte
128 juli / augustus 20102010
Q&A met co-auteur Nelleke van Lindonk | 128 juli/augustus 2010 Waarom dit boek? ‘We werden onszelf bewust dat je als consument veel meer kunt doen dan je denkt om te zorgen voor meer duurzaam, gezond voedsel. Het zijn juist de kleine, praktische dingen waar je mensen op kunt wijzen — niet door ze op te dringen, maar door te inspireren om zelf oplossingen te verzinnen.’ Wat kunnen consumenten zoal doen? ‘Logisch nadenken. Maak van de boerenkool drie verschillende gerechten. Werk met groenten en fruit van het seizoen. Kook niet te veel, tenzij je de restjes goed kunt gebruiken. Zet de oven tien minuten voor het einde van de baktijd al uit. Vraag je supermarkt eens om op zaterdag een kraam voor de winkel zetten voor een lokale boer met zijn producten. Probeer eens een tomaten- of aardbeienplant te laten groeien.’ Wat heeft u geleerd tijdens het schrijven van het boek? ‘Ik dacht altijd dat producten uit de buurt minder belastend voor het milieu zijn dan producten van ver. Het blijkt iets genuanceerder te liggen. Bij milieubelasting gaat het niet alleen om het vervoer, maar ook de aanwezigheid van water, het opslaan van de goederen en de verpakking. Groenten die worden
Het volledige artikel lezen?
Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.
Lees met Uhmi voor €0,25 Word Abonnee Log in
Reacties