Blik vooruit

The Optimist 25 feb 2022 Zingeving

Stilstaan bij wat ‘hoop’ betekent voor organisaties lijkt een filosofische overweging, maar de praktijk van recente lockdowns en beperkingen heeft laten zien wat er gebeurt als ondernemers, mkb’ers, zzp’ers en grote bedrijven de hoop laten varen. Theoloog Cees Tulp onderzoekt hoop en benadrukt het belang hiervan.

Hoop betekent ook: vooruit durven kijken. Terwijl de dagen soms nog grauw en stormachtig zijn, zien we de lente gloren. Dat betekent voor veel mensen een hoopvol nieuw moment om te ontluiken. Met een gezonde dosis optimisme, bovendien.

Matthijs Schouten en Louis Bijl de Vroe gaan op zoektocht ‘tussen werelden’, zoals ze het zelf noemen. Via een nieuw programma van Club Groeneveld speuren ze naar antwoorden op existentiële vragen. Tegelijk vertelt hun leidsman, Marcel Tjepkema, hoe we anders tegen de seizoenen aan kunnen kijken. Alle drie genereren ze met hun woorden hoop.

Saja Chander laat zien hoe een online plek voor duurzame mode en interieur impact kan maken. Nieuwe lentecollecties en hoopgevende woonartikelen krijgen een plek op haar Fairbee-platform. Vincent Valstar verrast met goed nieuws over de opkomst van hennepproducten. En dan brengen we ook nog een paar ontwikkelingen op het gebied van mobiliteit in beeld. Zo rijden we hoopvol de lente tegemoet.

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie