Lezer in beeld: bij elkaar brengen wat bij elkaar past

Brian de Mello 176 september / oktober 2017 Samenleving
Peter Boef, 60 jaar, Hilversum, abonnee sinds 2001 De langeleegte, daar probeer ik voor te waken.’ Dat zegt Peter Boef, voormalig headhunter. Hij refereert niet geheel aan het voetbalstadion in Veendam, met die typische naam. ‘Voetbal is leuk, maar eigenlijk is honkbal meer mijn sport. Momenten van rust en explosieve inspanning, dat vind ik heerlijk.’ Hij is nu zelf in een moment van plotse ‘rust’ aanbeland. In juni kreeg hij van de dokter te horen dat zijn lichaam ernstig hapert. Met chemo heeft hij nog een jaar voor de boeg, zeggen ze. ‘Ik maak er het beste van. De uitkomst kan ik niet bepalen, maar de weg ernaartoe wel. Ik ga ervoor om dat geen lange leegte te laten worden. Tegen mijn gezin heb ik gezegd: luister, andere mensen vallen zomaar neer op straat; wij krijgen de kans om uitgebreid afscheid te nemen.’ Niet alleen optimisme, ook het begrip ‘ontmoeten’ is voor Boef typerend. Dat was tijdens zijn werkzame bestaan zo, en dat is na zijn vervroegde pensionering niet opgehouden. ‘Als headhunter bestond mijn vak vooral uit ontmoeten, meetings of minds. Ik werkte vanuit de filosofie dat je iemand vooruit wilt helpen met z’n carrière en dat beïnvloedt voor een

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €0,25 Word Abonnee Log in
Brian de Mello

Brian de Mello

Brian de Mello (1965) heeft een passie voor tekst en creatie. Die kan hij kwijt...

Meer over Brian de Mello >

Reacties

Geef een reactie