Bent u creatief?

Lisette Weber-Ziere 184 januari / februari 2019 Samenleving
Op mijn eerste stage vroeg mijn begeleider hoe creatief ik mezelf vond. Mijn antwoord was dat ik absoluut niet creatief ben. ‘Waarom zeg je dat?’ vroeg hij geschrokken. ‘Zonder creativiteit kan je eigenlijk niets in dit vak.’ Ik begon aan een opsomming: ‘ik kan niet tekenen, ik heb te weinig rust voor handwerk enzovoorts.’ Een glimlach kroop over zijn gezicht. Mijn begrip als negentienjarige van een concept als creativiteit was duidelijk nog erg beperkt. Inmiddels ben ik ouder en gelukkig ook wat wijzer. Ik heb nog steeds geen aanleg voor tekenen en dat geduld voor handwerk verlies ik nog steeds. Toch durf ik best van mezelf te zeggen dat ik creatief ben. Ik kan namelijk wel ‘anders denken’. Als optimist zie ik oplossingen waar anderen alleen het probleem zien. Ik zie kansen in zwaktes en ik zie schoonheid in lelijke dingen. Ik heb geleerd dat creativiteit zoveel meer is dan alleen maar knutselen. Zo zijn er super creatieve wiskundigen, ICT’ers en economen. Ik heb natuurkundigen horen spreken over ‘mooie, elegante vergelijkingen’ en softwareprogrammeurs elkaar complimenten horen maken over ‘gave code’. De echte creatieveling weet dat het niet gaat om het product dat hij maakt, maar om het vernieuwende idee. Hoewel

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €0,25 Word Abonnee Log in
Lisette Weber-Ziere

Lisette Weber-Ziere

In het dagelijks leven getrouwd met Sven en moeder van een dochter (Sophie, 7 jaar)....

Meer over Lisette Weber-Ziere >

Reacties

Geef een reactie