Back to the future

The Optimist 137 juni 20112011
Waarom de toekomst achter ons ligt. Lisette Thooft | 137 juni 2011 is Illustratie: Maaike Verwijs Lisette Thooft is journalist, spreker, mythosoof en auteur van De onverzadigbare vrouw (en de afwezige man) en Spiritueel door de overgang dat eind juni verschijnt bij uitgeverij Ten Have. Zolang ik me kan herinneren, heb ik ernaar verlangd om in de toekomst te kunnen kijken. Wat ligt er vóór ons, wat heeft het lot voor mij in petto? Als kind las ik het liefst boeken waarin mensen magische krachten hadden, zoals waarzegsters met glazen bollen waarin ze konden zien wat er gebeuren zou. Rond mijn twintigste ontdekte ik I Tjing en later tarot. Eindeloze uren ben ik bezig geweest met orakelen. Soms gaven die orakels inderdaad een soort peepshow van de toekomst. Ik weet nog goed dat ik eens vroeg hoe het met mijn werk zou gaan de komende tijd en tot mijn schrik de Dood trok. Ik snapte er niets van, want het ging goed met mijn freelanceschrijverij en ik had alleen advies verwacht om het nog beter aan te pakken. Nog eens de kaarten gelegd, weer de Dood, en ook andere kaarten die afscheid of verlies aanduidden. Kort daarop bleek dat mijn

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €0,50 Word Abonnee Log in

Reacties

Geef een reactie