Avonturen met aardbeien

The Optimist 137 juni 20112011
Grensverleggende interpretatie van een bekend toetje. Elbrich Fennema | 137 juni 2011 is Foto: Pieter de Swart Aardbeien zijn tegenwoordig het hele jaar door te krijgen, maar ze zijn maar kort op hun lekkerst: in de zomer. Gelukkig beschikken we over een onfeilbaar instrument dat een rijpe aardbei kan onderscheiden van een onrijpe: onze neus. Als aardbeien niet geurig zijn, laat ze dan maar liggen. Aardbeien zonder geur hebben namelijk geen smaak. Idealiter worden ze rijp geplukt en meteen opgegeten, zonder ooit te zijn gekoeld. Een warme aardbei is echt veel smakelijker dan een koude. Ben je in de gelukkige omstandigheid dat je zulke voortreffelijke aardbeien hebt gevonden, dan heb je eigenlijk niets meer nodig, behalve goed gezelschap om samen mee te genieten van die zomerkoningen. Eerst wassen, dan de kroontjes eraf, misschien nog dopen in een schepje suiker en smullen maar! Wie per se zijn aardbeien koud wil eten, kan er ijs van maken: meng gelijke delen geprakte aardbei met stijf geklopte, zoete slagroom. Laat dit opvriezen. En meer hoef je niet te doen. Avontuurlijker kan ook. De aardbei gaat uitstekend samen met de gelijkgekleurde tomaat, nog zo’n zomerse schat die met warmte in zijn vel het lekkerst is.

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €0,25 Word Abonnee Log in

Reacties

Geef een reactie