Als vlees ontbreekt
136 mei 20112011
De zomer komt steeds dichterbij. Tijd voor een vegetarische barbecue! Elbrich Fennema | 136 mei 2011 Foto: Pieter de Swart Ooit was ‘vegetarische barbecue’ een contradictio in terminis. Maar de betekenis van beide elementen van de contradictie zijn aan het verschuiven. Ooit was een vegetariër iemand die een principiële keus had gemaakt om geen vlees te eten. De nieuwe vegetariër is vaak deeltijdvegetariër, of ‘vagetariër’: iemand die stilstaat bij de herkomst van zijn vlees en besluit om er minder van te eten. De barbecue gaat op zijn beurt de grill achterna. Ooit was hij gereserveerd voor hamburgers, maar steeds vaker belanden champignons, paprika’s, courgettes en zelfs peren en vijgen op de grill. En nu ook op de ‘barbie’. Er kunnen behalve deze pioniersplanten nog veel meer groenten op de vegetarische BBQ: koolrabi, rode biet, aubergine, venkel, trostomaatjes. En aan een spies natuurlijk schijfjes ui. Of een krielaardappel, of een hele knoflook in folie. Een kruiderij of marinade die voor de groente het rooster op gaat, maakt het allemaal nog lekkerder: experimenteer met (olijf)olie, (balsamico)azijn, citroensap, citroenschil, knoflook, tuinkruiden als tijm, basilicum, peterselie, venkel, en specerijen als peper, komijn en venkelzaad. Maar wat een barbecue natuurlijk pas echt afmaakt, zijn de
Het volledige artikel lezen?
Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.
Lees met Uhmi voor €0,25 Word Abonnee Log in
Reacties