Alles van waarde is doelloos

The Optimist 2 apr 2014
Ik heb altijd al een hekel gehad aan die plannen waar coaches en loopbaandeskundigen zo dol op zijn: wat wil je zijn over vijf of tien jaar? Hoe ziet je leven er dan uit? Mijn antwoord is dan: hoe kan ik dat nou weten? Geen van de dingen die ik nu doe, had ik me vijf jaar geleden kunnen voorstellen. Laat staan tien jaar geleden. Ik ben getrouwd (ik die vast van plan was als juffrouw te sterven); ik schrijf een roman (wat net zo moeilijk is als ik altijd had gevreesd); ik ben voorzitter van de Stichting Kring voor Mythosofie (terwijl ik geen noemenswaardige leiderschapskwaliteiten bezit); ik ben coach geworden (als ik íets zeker wist, was het dat ik dat niet in me had); ik heb samen met anderen een Spiritueel Café opgezet (ik die altijd maar achter mijn scherm zat, op het asociale af)… Nou ja, zo kan ik nog wel even doorgaan. Doelen bereiken? Maar welke doelen dan? Als je een creatief leven wilt leiden vol avontuur en ontwikkeling, kun je beter niet al te veel vertrouwen op wat je al weet van jezelf, wat je kunt bedenken als antwoord op de vraag van een loopbaancoach. Een

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €0,25 Word Abonnee Log in

Reacties

Geef een reactie