Alles innoveert

The Optimist 16 dec 2022 Economie

Niet alleen je business maar ook jezelf vernieuwen is voor menig ondernemer een herkenbare uitdaging. Carla de Ruiter weet als geen ander hoe dit in de praktijk eruit ziet. Hier schreef ze een boek over onder de noemer ‘pionierend leiderschap’ en wij stelden haar enkele vragen.

De zussen Anne en Femke Kleijweg weten op hun eigen wijze ook wat vernieuwen betekent. Zij runnen het sociale leerwerkbedrijf Firma van Buiten met een verfrissende kijk op werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Als er ergens innovatie centraal staat, dan is het wel bij de jaarlijkse uitreiking van de Nederlandse Innovatie Prijs 2022. Het bedrijf MIMETAS ging er deze keer met de eerste prijs vandoor vanwege hun baanbrekende uitvinding waardoor medicijnen sneller ontwikkeld kunnen worden en er geen proefdieren meer voor nodig zijn.

Tot slot is er aandacht voor opvallend vernieuwende mobiliteit en voor de winter volgens Marcel Tjepkema: ‘Het is de slaapperiode en in de slaap zijn er volop krachten van vernieuwing en zuivering aan het werk.’
Werkelijk alles innoveert.

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie