Albina Ruiz Rios en haar gezonde stad

The Optimist 113 januari / februari 20092009
John Elkington over duurzaam-afvalverwerkser Albina Ruiz Rios. John Elkington | 113 januari/februari 2009 issue Albina Ruiz Rios Photo: Skoll Foundation \'Aanleiding: een besloten bijeenkomst van de Anonieme Optimisten. Ik ben aan de beurt om te spreken. Dus geef ik het maar toe: \"Ik ben John en ik ben een optimist, al zou je dat soms echt niet zeggen als je weet wat voor een kijk ik heb op de mensheid en de toekomst van onze leefwereld.\" Als ik eerlijk ben, vind ik het vooruitzicht van een wereld met tussen de negen en tien miljard mensen zo tegen het midden van deze eeuw angstaanjagend. Ik kan me met moeite indenken hoe we al die nieuwe brandstofverbruikers, vleeseters en afvalveroorzakers gaan proppen in een milieu dat nu al uit zijn voegen barst. Maar dan kom ik iemand tegen als Albina Ruiz Rios en mijn hart gaat sneller kloppen, ik krijg een blos op mijn wangen, mijn humeur verbetert met sprongen en ik geloof weer helemaal in de kracht van de mens die onredelijk is. Waar de redelijke man of vrouw zich neerlegt bij de wereld zoals hij of zij die aantreft, spannen onredelijke mensen zich tot voorbij het uiterste in om de

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €0,25 Word Abonnee Log in

Reacties

Geef een reactie