Aardbeien beschermen tegen welvaartsziekten

Maarten van der Meulen 128 juli / augustus 20102010
Maarten van der Meulen | 128 juli/augustus 2010 Het aardbeienseizoen zit er alweer weer op, maar hopelijk heeft u zich dit jaar goed te buiten -gegaan aan deze rode verleider. Onderzoekers hebben namelijk ontdekt dat aardbeien erg goed voor ons zijn. De kleurstoffen en antioxidanten in de vrucht -helpen met name tegen overgewicht, hartziektes en diabetes. Het was al langer bekend dat aardbeien gezond zijn. Ze bevatten namelijk veel vitamine C. Onderzoekers uit Wageningen en Maastricht hebben op basis van verschillende studies geconcludeerd dat het eten van aardbeien nog meer gezonde effecten heeft vanwege de antioxidanten die erin zitten. Deze vangen schadelijke stoffen weg die onze cellen anders zouden beschadigen en mogelijk kanker kunnen veroorzaken. Eén zoâ??n antioxidant is anthocyaan, de stof die zorgt voor de rode kleur van aardbeien, maar ook een cholesterolverlagende werking heeft en werkt als ontstekingsremmer. Het is niet nodig verse aardbeien te kopen: bij sommige manieren van verwerken blijft de gezonde werking intact. Wie niet van aardbeien houdt, kan ook blauwe bessen eten. Deze bevatten eveneens anthocyaan. Dit artikel is bewerkt en overgenomen van -hetkanWel.nl, de blog voor een groener, eerlijker en leuker leven. Meer informatie: www.hetkanwel.nl. Bestel dit nummer na via onze klantenservice: T

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €0,25 Word Abonnee Log in

Maarten van der Meulen

Meer over Maarten van der Meulen >

Reacties

Geef een reactie