E-geheimen
1998020 mei / juni 1998
Boekbespreking. Maarten Westerman | 20 mei/juni 1998 issue Peter Cox en Peggy Brusseau kan men maar beter niet voor het diner uitnodigen, gezien de indrukwekkende staat van dienst die dit echtpaar heeft als auteurs van boeken die vooral bedoeld lijken om het eten te ontmoedigen. We noemen The Quick Cholestorol Counter of Why You Don\'t Need Meat en vooral het vorig jaar verschenen Secret Ingredients. Dit laatste boek dient als gids, om te ontdekken welke stoffen er verborgen zitten in de spulletjes waarmee we de supermarktkar zo gedachtenloos vullen. Nu zitten er dankzij de Europese wetgeving geen stoffen meer \'verborgen\' in onze dagelijkse boodschappen. Want wat er aan geurversterkers, kleurverschaffers, conserveermiddelen en smaakverrijkers in onze blikjes, pakjes en zakjes zit, wordt - mogen we aannemen - door de levensmiddelenindustrie correct op de verpakkingen vermeld. Zij het in code, in de vorm van de zogenaamde E-nummers. En over de wereld achter die E-nummers gaat Secret Ingedients. Laten we vooropstellen, dat het leven er met zo\'n boek niet gezelliger op wordt. Nog net voordat de kinderen een kwak fruitsaus in hun yoghurt dumpen, onderschep je de klevende fles, om die met het boek in de hand aan nader onderzoek te onderwerpen. En
Het volledige artikel lezen?
Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.
Lees met Uhmi voor €0,25 Word Abonnee Log in
Reacties