Bakkerij Driekant, Zutphen
144 maart 20122012
Voor de bakker 144 april 2012 Ex-verslaafden, analfabeten en mensen met het syndroom van Down. Bij de biologische bakkerij en lunchroom Driekant werkt iedereen mee aan het bakken van brood en banket en het maken van honing, chutneys, zoutjes en koekjes. Driekant biedt 25 leerwerktrajectplekken aan mensen die om allerlei redenen moeilijk aan het werk komen. Bij een rondleiding door het middeleeuwse pand in het hart van Zutphen toont eigenaar Henk Smit in de nok van het gebouw een grote yoga- en schilderzolder, speciaal ingericht voor zijn personeel. De massageruimte bevindt zich een verdieping lager. ‘Driekant staat voor productie, -vorming en kunst’, begint Smit. ‘Voor economie, mensen en bezieling. Dat zijn de drie kanten van Driekant.’ Veel van zijn medewerkers hebben een behoorlijke deuk opgelopen in hun zelfvertrouwen, vertelt hij. ‘Door hen in het werkproces op te nemen en door de schilder- en yogalessen -ontwikkelen ze zichzelf. Langzaam komt zo het geloof terug dat ze de regie kunnen voeren over hun eigen leven.’ Henk Smit is een bakkerszoon. ‘Mijn vader lachte zich rot toen ik op mijn 23ste een biologische zuurdesembakkerij in Kinderdijk begon’, zegt Smit. ‘Hij begreep er niets van.’ Maar al gauw bediende Smit alle opkomende natuurvoedingswinkels in
Het volledige artikel lezen?
Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.
Lees met Uhmi voor €0,25 Word Abonnee Log in
Reacties