Iedereen te eten met een Wereldmaaltijd

Lisette Weber-Ziere 178 januari / februari 2018 Samenleving
De wereld kan op dit moment voldoende voedsel produceren om de gehele wereldbevolking van eten te voorzien. Hoe is dat mogelijk? Stichting WereldDelen berekent op basis van de cijfers van de FAO, de voedsel- en landbouworganisatie van de Verenigde Naties, op hun website hoeveel elke bewoner van de aarde per dag kan eten als we alles gelijk verdelen. Het enige dat we hoeven te doen is stoppen met vlees eten.  Als we allemaal evenveel zouden eten, kunnen we dagelijks meer dan een kilo aan diverse granen en aardappelen, een ruime halve kilo aan groente en fruit en een ei eten en iets meer dan 250 ml melk drinken. Geen vlees, geen vis Stichting WereldDelen nam heel bewust geen vlees of vis op in hun Wereldmaaltijd. Op hun website leggen ze dat uit: ‘In de Wereldmaaltijd is geen vlees en vis opgenomen. Dat is niet zonder reden gedaan. De productie van vlees zorgt namelijk voor een enorme verspilling van voedsel. Voor het voeren van de veestapel worden veel landbouwproducten gebruikt die voor menselijke consumptie geschikt zijn. Afhankelijk van de soort veeteelt is voor één kilo vlees drie tot tien kilo graan, soja, tapioca en maïs voor veevoer nodig. De grootschalige productie

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €0,50 Word Abonnee Log in
Lisette Weber-Ziere

Lisette Weber-Ziere

In het dagelijks leven getrouwd met Sven en moeder van een dochter (Sophie, 7 jaar)....

Meer over Lisette Weber-Ziere >

Reacties

Geef een reactie