Als het aan de World Society for the Protection of Animals (WSPA) ligt, moet elke koe in Nederland vrij in de wei kunnen lopen. Met steun van ‘topchef’ Julius Jaspers en kok en kaasboekschrijver Eric van Veluwen lanceerden zij vorige week de actie Binnenmelkvrij. Als startsein van de actie hebben Jaspers en Van Veluwe beloofd om alleen nog maar kaas te gebruiken die gemaakt is van weidemelk. Volgens Van Veluwe is weidekaas overigens niet alleen beter voor de dieren: \'Koeien in de wei leveren een beter en smaakvoller product af. Dus wat goed is voor het dier is ook goed voor de consument.\' In Nederland komen steeds minder koeien in de wei. Inmiddels staat al één op de drie melkkoeien – bijna een half miljoen dieren – haar hele leven op stal. Dat leidt tot grotere gezondheidsrisico’s en beperkt het dier in haar natuurlijk gedrag van de grazers. WSPA wil deze trend keren en zo voorkomen dat koeien de varkens achterna gaan: een leven in beton. Vorig jaar probeerde WSPA met publiciteit en een kaartenactie, kaasmakers en -handelaren al te overtuigenen om geen binnenmelk meer te gebruiken Nu doen ze een beroep op koks, restaurants en kaasspeciaalzaken. De internationale organisatie
Het volledige artikel lezen?
Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.
Schrijf je gratis in voor onze PositiefNieuwsBrief (1 tot 3 e-mails per week). Uitschrijven kun je ieder moment door op de unsubscribe-link te klikken die onderaan iedere mailing staat.
Wij gebruiken cookies om je de best mogelijke ervaring te geven. Meer informatie vind je op onze privacy pagina. Privacy & Cookies
Reacties