Eet wat je weet

The Optimist 125 april / mei 20102010
Anne Cushman | 125 april/mei 2010 issue Dick Veerman heeft een website opgezet voor meer transparantie voor voedselproducten uit de supermarkten. Dick Veerman, mede-oprichter van www.foodlog.nl , zegt het met grote stelligheid: ‘We weten meer over onze auto dan over wat we in onze mond stoppen.’ Van veel voedselproducten – vooral van die kant-en-klaarmaaltijden in de winkel – kan hij niet vrolijk worden. Daarom heeft Veerman een onlinevoedseldatabank bedacht. Via de barcode op producten als een pot pindakaas of een pak vruchtensap krijgen consumenten toegang tot informatie over dat product: de ingredi&eumlnten, de herkomst ervan, de ecologische voetafdruk et cetera. Het enige wat je hoeft te doen, is te kijken of er ‘Kijk of het klopt’ op de verpakking staat, waarna je de cijfers van de streepjescode op het product kunt intikken op www.foodlog.nl . De voedseldatabank wordt gevuld volgens het beproefde open-source-concept achter bijvoorbeeld Wikipedia, waarbij informatie kan worden herschreven en aangevuld door geregistreerde gebruikers. Momenteel wordt de databank op Foodlog.nl gevuld met informatie die afkomstig is van de producenten, zodat alles klaar is voor het gebruik vanaf juni. De komende maanden gaat een publiekscampagne van start om consumenten te wijzen op het nut, het gebruik en hun rol

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €0,25 Word Abonnee Log in

Reacties

Geef een reactie