Quiche met meelwormen

The Optimist 25 mrt 2008

Krekelpasteitjes, gefrituurde sprinkhanen en een quiche met meelwormen: welkom in de keuken van de 21e eeuw, zo hoopt Arnold van Huis, hoogleraar entomologie in Wageningen. Met een aantal insectenkwekerijen en de groothandel werkt hij aan een marktintroductie

Marco Visscher | 103 januari/februari 2008 Waarom zouden we insecten moeten eten? Arnold van Huis: ‘Met de stijging van de wereldbevolking en de mondiale welvaart neemt ook de vleesconsumptie dramatisch toe. Nu al wordt zeventig procent van het landbouwareaal gebruikt voor vleesproductie. Met de stijgende welvaart voor een groeiende wereldbevolking wordt dat onhoudbaar. Veeteelt is bovendien de grootste veroorzaker van de uitstoot van...

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen met credits. Credits zijn te koop in prepaid bundels vanaf €2,50. Vervolgens kun je met één muisklik artikelen kopen met je credits tegoed.

Log in Log in via facebook Nog geen lid? Maak een gratis account aan