10 bloemen om op te eten

The Optimist 12 apr 2012
Het gebruik van bloemen in de keuken gaat duizenden jaren terug. Chinezen, Grieken en Romeinen gebruikten het al en tegenwoordig vind je ook bloemen terug in de Italiaanse en Indiase keuken. Bloemen in je eten, kan een leuke manier zijn om kleur en smaak toe te voegen aan jouw culinaire prestatie. Gebruik bijvoorbeeld bloemblaadjes in salades, thee of als garnering voor desserts. Maar bloemblaadjes kun je ook gebruiken op creatieve wijze, door ze bijvoorbeeld toe te voegen in handgemaakte pastadeeg, zelfgemaakt ijs of in limonade. Je kunt echter niet alle bloemen gebruiken in de keuken. De volgende bloemen zijn niet giftig en voegen iets extra\'s toe aan jouw maaltijd. *update* reacteur Ghoos heeft een belangrijke toevoeging: op bloemen van de bloemist is vaak gif gespoten. Deze dus niet eten. Foto: aWee (Flickr.com) Angelica De angelica, ook wel engelwortel genoemd, varieren in kleur van licht lavendelblauw tot dieproze en hebben een dropachtige smaak. Anjer De kroonbladen van de anjer smaken zoet en de bloemen smaken zoals ze ruiken. Calendula Bij ons staat de Calendula vaak beter bekend als de Goudsbloem. Zij zijn pittig en kruidig van smaak en hun levendige gouden kleur voegt een waar spektakel toe aan jouw gerecht. Chrysant

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €0,25 Word Abonnee Log in

Reacties

Geef een reactie