Sterrenkijken met Govert Schilling

Heeft u die maansverduistering alweer gemist? En wanneer kunt u de planeet Mercurius nu goed zien? De applicatie Sterrenkijken van wetenschapsjournalist Govert Schilling is uw mobiele gids.

SterrenkijkenappIn het donker naar de hemel staren tot u langzaam de sterren ziet verschijnen. Of samen met uw (klein)kinderen opblijven voor die bijzondere komeet. Met deze Nederlandse app is dat allemaal een stuk makkelijker. Want u weet van tevoren wanneer er iets bijzonders aan de hemel te zien is.

Agenda van de hemel
Kijk de komende tijd, voor u naar de sterrenhemel kijkt, eerst eens op uw mobiel of tablet, want Sterrenkijken vertelt u bijna elke dag welke bijzondere hemelverschijnselen er te zien zijn. U krijgt ook informatie over de opkomst en ondergang van de zon en de maan en welke grote planeten in de Melkweg zichtbaar zijn. Het is een soort agenda van de hemel. Vaak zit er ook nog een handig sterrenkaartje bij. Is er een heldere nacht? Dan mist u geen bijzonderheden meer, want de app houdt u op de hoogte met push-notificaties. U krijgt informatie te zien over wat er allemaal aan de hemel gebeurt in de komende vijf dagen. Wilt u meer weten? De app geeft ook links naar actueel nieuws over sterrenkunde.

Leren over sterren met een app
Het is een handige app die erg informatief is. Weet u niet in welke richting u moet kijken? Geen probleem; er zit ook een kompas bij.
Delen op Facebook of Twitter kan natuurlijk ook. En nee, u ziet geen sterren in de app, daarvoor moet u toch echt naar boven kijken. Dat is ook veel mooier dan een foto op uw mobiel.

Govert Schilling schrijft en vertelt over sterrenkunde en ruimteonderzoek. Er is zelfs een planetoïde (Govert10986) die naar hem is vernoemd.

Meer weten over sterren?:

Natuurkind-Jolanda-Pikkaart-rJolanda Pikkaart, journaliste en blogger, schrijft voor The Optimist zes blogs over kinderen in de natuur, duurzaamheid, apps en gadgets. In maart 2014 verschijnt haar boek: Met je smartphone het bos in. Een boek over kinderen, natuurbeleving en digitale media, geschreven voor ouders, kinderen en het onderwijs.

Geef een reactie