Stem op je favoriete verhaal uit 2012

Het einde van het jaar komt alweer in zicht. Tijd dus om terug te blikken op de verhalen van het afgelopen jaar. Hieronder hebben we alvast een selectie gemaakt van onze mooiste, ontroerendste en boeiendste artikelen. We zijn benieuwd naar jouw mening! Wat vind jij het beste verhaal uit 2012? Scroll naar beneden om te stemmen.

————————————————————————————————————————————————————–

De biologie van verandering (januari/februari)

Wilt u uw leven veranderen? Verander dan eerst uw denken, zegt neurowetenschapper Joe Dispenza.

 

—————————————————————————————————————————————————————-

Een therapie die klopt (maart)

Angst, stress of trauma’s: EFT, van emotional freedom techniques, kan verstoringen in ons energiesysteem opheffen.

 

 

—————————————————————————————————————————————————————-

Armoede is niet wat het lijkt (NRC, maart)

De randomista’s gebruiken wetenschappelijke methoden om armoede te bestrijden – en boeken daarmee verrassende resultaten.

 

 

—————————————————————————————————————————————————————-

Van binnen naar buiten (april)

Verbeter uw fysieke en mentale gezondheid door geregeld een portie vitamine G in te nemen: groene lichaamsbeweging.

 

 

—————————————————————————————————————————————————————–

Wad een pioniers! (NRC, mei)

De Waddeneilanden willen in 2020 hun eigen energie opwekken en volledig duurzaam zijn. Hoe doen ze dat?

 

 

—————————————————————————————————————————————————————–

Maak een sprookje van je leven (juni)

We lezen vaak sprookjes voor aan kinderen, maar eigenlijk zijn het lessen voor volwassenen.

 

 

 

——————————————————————————————————————————————————————

‘Hier werken we aan de toekomst’ (juli/augustus)

Wat de crisis ons leert over hoe we een eerlijker samenleving creeren.

 

 

 

——————————————————————————————————————————————————————-

Heerlijk zullen we alles delen (oktober)

De economische crisis leidt tot nieuwe ruilnetwerken. Juul Martin over de voordelen van de ‘deeleconomie’: zo besparen we geld, vergroten onderlinge verbondenheid en verlagen de milieudruk.

 

 

——————————————————————————————————————————————————————–

Een medicijn tegen verwaarlozing (november/december)

Hoe zorg je voor meer en goedkopere geneesmiddelen in arme landen? Het antwoord van Wim Leereveld: stimuleer goed gedrag door alle farmaceuten met elkaar te vergelijken in een index.

 

 

———————————————————————————————————————————————————————-

Wie niet sterk is, moet doorbijten (november/december)

Doorzettingsvermogen is net zo cruciaal voor succes als talent en intelligentie. En het goede nieuws is: je kunt het aanleren en trainen.

 

 

———————————————————————————————————————————————————————–

 

[polldaddy poll=6763071]

Stemmen kan tot 1 januari!

 

Foto: lethaargic/Flickr

Commentaar

 1. Onderwerp: – – Stem op je favoriete verhaal uit 2012. Wat vind jij het beste verhaal uit 2012? – – Mijn mening: Uw vraag, eigenlijk zijn het 2 vragen, is een belediging voor, het weldenkende gedeelte van, de lezers en/of doorbladeraars van uw magazine. Immers, u gaat er van uit dat naast enige zinnige verhalen ook de grote hoeveelheid hoogdravende gepopulariseerde pseudowetenschappelijke shit die u over hen uit stort gelezen wordt. De vraagstelling verraadt altijd het niveau van de vraagsteller en die zal/moet bij ODE belabberd zijn. Zoals ook u bekend moet zijn werd in 1995 ODE opgericht als een Nederlands tijdschrift dat zich richt op mensen die zoeken naar de inspiratie van mensen die de wereld veranderen. Nu daar zie ik in 2012 niet veel van terug. Het logo is tegenwoordig voorzien van de tekst “ODE voor intelligente optimisten”. Dat is een Telegrafiaanse wijze van marketing bedrijven. Koop ODE en je bent een Intelligente Optimist! Ja ja, voor een goed waarnemer is het duidelijk, ODE heeft nog steeds moeite om aan de oppervlakkigheid van Het Beste uit Readers Digest te ontstijgen. Ja, alle begin is moeilijk maar juist het begin was zo goed! Mooie kerst en een gelukkig nieuwjaar toegewenst.

 2. t(heo).a.muller

  Hoewel ik het in grote lijnen eens ben met de heer/mevrouw van Luijk zou ik het toch beslist wat vriendelijker brengen.
  Dat is nogal vreemd van een chronisch depressieve hoogbegaafde pessimist, waarvoor ik door mijn tot vrijwel 0 uitgedunde omgeving wordt aangezien en logischerwijs als zodanig behandeld.
  Is het niet juist het lichtzinnige optimisme waaraan de wereld nu ten onder lijkt te gaan, oftewel het voornamelijk op niet te onderbouwen optimistisch handelen van de mensheid die zelf alle problemen veroorzaakt en nog nooit van het voorzorgprincipe gehoord lijkt te hebben?
  Overigens: ook mijn leven is als een sprookje, maar dan overbevolkt door boze geesten die er nu in lijken te gaan slagen om hun gram te halen.

  doordrammer@xs4all.nl

 3. Beste redactie,
  Het artikel wat ik dit jaar zeker van jullie had verwacht en dat zoals overal in de pers heel klein of afwezig werd gehouden gaat over vrijheid van meningsuiting en de vrijheid voor je eigen gezondheid te zorgen. Die is met een wet vanaf 14 december 2012 namelijk heel sterk ingeperkt, door de Codex Alimentarius. Nu mogen we niet meer adverteren voor gezonde werkende producten die de natuur ons levert. Alleen chemische preparaten van de farmaceutische industrie en de voedingsindustrie mogen dit wel, omdat zij door een instituut met belangen worden toegelaten. Maar het gaat verder, want als er ergens in een medium, zoals een website, over de gebruiksmogelijkheden van een product wordt geschreven en ergens in dit medium een advertentie of een verwijzing naar een advertentie wordt aangetroffen, dan is de wet overtreden. Gelukkig is de straf niet zo zwaar, slechts minimaal € 30.500,00 per overtreding. Geen probleem voor een multinational die zich vergist, maar wel voor een winkelier of therapeut die meteen de toko kan sluiten.
  Jullie vinden deze handeling van de overheid dus niet belangrijk genoeg om over te schrijven laat staan in de top 10 op te nemen. Daarom heb ik dat maar gedaan. Op Plazilla.com waar ik in een week tijd 3200 hits kreeg. Een teken dat er toch wel belangstelling voor dit onderwerp is.
  http://plazilla.com/een-nieuwe-wet-die-ons-verbiedt-kennis-te-nemen-van-gezonde-producten

  Ik wens iedereen een gezonde en welvarende toekomst.
  Een warme groet van Roy van de Geer

Geef een reactie