Wat van binnen zit, zit ook van buiten

Laurie Pine 148 juli / augustus 20122012
Zin om de wereld te veranderen? Neem een voorbeeld aan de natuur.  148 juli/augustus 2012 Een paar jaar geleden besloot ik te gaan wandelen in een park dat grenst aan een rivier. Ik nam mij voor mijn tijd aan eenvoudige waarnemingen te besteden. Het was een prachtige, zonnige doordeweekse zomerdag. Ik had een niet al te druk, betrekkelijk klein park uitgezocht, omdat ik zo weinig mogelijk mensen wilde tegenkomen. Er waren die dag overal vlinders, met kleuren die varieerden van goudgeel tot diep purper. Ze hadden verschillende vormen en maten en ik observeerde hun fladderpatronen. Het pad dat naar de rivier leidde, was omzoomd door droog, hoog gras. Mijn oog viel op een pol waarvan de uiteinden licht karmozijnrood waren. Ik werd getroffen door de eigenschappen van dit gras: zowel veerkrachtig als fragiel, zowel ruw als glad. Wiegend in de wind maakte het een uniek geluid. Bij de rivier borrelden er herinneringen op. Ik ben aan die rivier opgegroeid, ik heb erin -gevist, erop -gevaren, erdoorheen gewaad. Ik vroeg mij af waar de rivier was geweest, hoe oud ze was, waar ze naartoe ging, en ik keek hoe ze -stroomde en omgevallen bomen omzeilde. Ik liet tot me doordringen welk

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €0,50 Word Abonnee Log in

Reacties

Geef een reactie