Uit de grond van haar hart

The Optimist 191 maart / april 2020 Samenleving
Haar verbondenheid met de aarde leidde tot een zoektocht die haar uiteindelijk in Zuid-Afrika een ultiem geluksgevoel opleverde. Terug bij haar roots in Limburg bouwde Annelies Wijts-Verbocht met de mensen om haar heen een ecologische ‘samentuin’. Zij vertelt over haar reis, het jongetje Thanda en hoe Ubuntu haar inspireerde. DOOR: ANNELIES WIJTS-VERBOCHT Vanuit een soort oerkracht zijn we ons project gestart. Het zaadje van Thanda Ecologisch Centrum is in de aarde gelegd in de zomer van 2008 toen ik voor het eerst vertrok naar Zuid-Afrika, samen met mijn jongste kind, toen 17 jaar. Geïnspireerd door ‘Zondag in Soweto’ van Stef Bos, mijn fantasieën en dromen die ik al had als klein kind, om ooit te gaan werken in de missie, en mijn drang naar vrijheid. Eenmaal aangekomen in Kaapstad ervaarde ik zo’n gevoel van vrijheid dat het leek of alle stijfheid en angsten van mij afvielen. Ik werd op dat moment een nieuw mens, ik zag mijzelf in een soepele tred door het landschap bewegen. Tranen van geluk vielen daar voor het eerst op Zuid-Afrikaanse grond. ‘Ik werd op dat moment een nieuw mens.’ Hand in hand Onze reis mocht beginnen. Van Kaapstad naar Port Elisabeth, van daaruit met een

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €0,50 Word Abonnee Log in
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie