Eten tot je niet barst

The Optimist 5 okt 2009 Gezondheid
Auteur Jonathan Bloom heeft nieuwe ideeën om voedselverspilling tegen te gaan Diane Daniel | 132 december 2010 issue Saladebars zijn grote verspillers, volgens Jonathan Bloom: \"?Eten dat door iemand anders is opgeschept, mag worden weggegeven. Maar bij zelfbediening mag dat niet, buffetten zijn de echte pest!\" Mario Savoia/Dreamstime.com Net als Jonathan Bloom en ik aan ons gesprek willen beginnen, laat ik een brokje versgebakken chocoladekoek op de grond vallen. We zitten op het terras van een restaurantje in Durham, een stad in Noord-Carolina waar Bloom woont. \"Dat eet ik echt wel op, hoor\", zeg ik, terwijl ik me buk om het meteen op te rapen. \"Dat heb ik nou altijd\", vertelt Bloom, de auteur van American Wasteland, het onlangs verschenen boek over voedselverspilling. \'Iedereen denkt altijd dat hij iets moet uitleggen of zich moet verontschuldigen.\" Ik probeer Bloom ervan te overtuigen dat zijn aanwezigheid niets te maken heeft met het feit dat ik het gevallen eten opraap,? zeker niet als het gaat om chocola. Maar dat ik onbewust toch probeer extra op te letten is geen wonder. De ondertitel van zijn boek luidt immers: Hoe Amerika bijna de helft van zijn eten weggooit (en wat eraan te doen valt). \"Als

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €0,25 Word Abonnee Log in

Reacties

Geef een reactie