Werkstress? Een kwispelende viervoeter is de oplossing!

The Optimist 10 okt 2018 Samenleving

Op de redactie van The Optimist wisten we het stiekem al lang: kantoordieren hebben een positief effect. Zo neemt de werkstress hier direct af wanneer er een buurtpoes langs de tuindeur loopt. In Thailand gaan ze een stapje verder en laten ze hun geluk niet afhangen van een toevallig passerend huisdier , wat trouwens ook knap lastig is als je kantoor zich hoger bevindt dan de begane grond.

In Bangkok is het een heuse trend: kantoorhonden. Vooral reclamebedrijven spannen de kroon. Zo verscheen op de website van The Washington Post een reportage over het bedrijf YDM, een reclamebureau waar bijna meer honden zijn dan bureaus. Werknemers YDM die thuis een hondje hebben zitten, hoeven geen oppas meer te regelen voor hun vriendelijke haarbal, maar mogen zonder probleem het beestje meenemen naar werk. Zo lopen er dus al twintig honden op kantoor. ‘Omdat ik van honden houd, wilde ik hier heel graag werken’, vertelt pr-manager Thimaporn aan de krant. Zij neemt iedere dag haar Chihuahua Muu Pan mee naar kantoor.

De eigenaar van het Thaise YDM, Anuckanard Kongpanichakul, introduceerde het hondvriendelijke beleid. Dat deed zij acht jaar geleden toen ze haar bedrijf startte. ‘Ik vind het erg gezellig, het zorgt ervoor dat het bedrijf als een thuis aanvoelt.’ Volgens YDM reduceren de honden merkbaar stress en creëren ze een aantrekkelijke werksfeer. Zelfs de collega’s schijnen onderling sneller een band te krijgen dankzij de dieren. Dat maakt een bedrijf onweerstaanbaar, tenzij je allergisch bent natuurlijk.

Dat honden een positief effect hebben op ons kon je in de Daily al eerder lezen. Je hebt namelijk echt geen excuus meer nodig om een hond te nemen of te lenen.Zo zorgt een trouwe viervoeter voor liefde, ontspanning en het dier brengt je ook nog eens in beweging. En dat een hond voor ontspanning zorgt, werkt natuurlijk goed tegen werkdrukte. Verschillende studies bewijzen de voordelen van een hond op de werkplek. Toch wordt er ook gewaarschuwd voor ziektes die een dier kan overbrengen.

Bron: The Washington Post
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie