Vergroot je duurzaamheids-IQ

The Optimist 8 jan 2020 Natuur & Milieu

Op een andere manier leren kijken naar duurzaamheid? Dit leer je bij ImpactAcademy en Breda University of Applied Sciences. Op 16 april 2020 geven zij hiervoor de masterclass Duurzaamheidsintelligentie in Utrecht. Er mag namelijk wel een tandje bij in Nederland op het gebied van verduurzamen, en zij leren je hoe. Als lezer van The Optimist kun je genieten van korting.

Anders leren kijken naar duurzaamheid is nodig, volgens mede-organisator Lars Moratis van ImpactAcademy: ‘De wereld staat er op heel veel indicatoren ronduit slecht voor, zoals op het gebied van biodiversiteit en klimaatverandering, óndanks alle inspanningen die de afgelopen twintig jaar zijn gedaan. Zoals we denken over duurzaamheid werkt dus niet.’

Duurzaamheids-IQ

Als je beschikt over duurzaamheidsintelligentie kun je op een manier kijken die je helpt om meer succes met duurzaamheid te boeken. Om dit te bereiken staan in de masterclass drie typen intelligentie centraal: naïeve intelligentie, natieve intelligentie en narratieve intelligentie.

Wat dat precies betekent, leer je tijdens de masterclass, maar om een tipje van de sluier op te lichten: ‘Het gaat over bewust naïef zijn en durven experimenteren, over het slim beïnvloeden van menselijk gedrag en over verhalend leiderschap’, zegt Moratis.

Over deze thema’s leer je op diverse manieren tijdens de masterclass. Het is een interactieve dag met experts, gastsprekers én elkaar. En met een flinke dosis humor, aldus Moratis. Na afloop van de masterclass ontvangen alle deelnemers een deelnamecertificaat van Breda University of Applied Sciences.

Deelname

De masterclass Duurzaamheidsintelligentie is bedoeld voor iedereen die binnen zijn of haar organisatie betrokken is (of wil zijn) bij het duurzaamheidsbeleid en het in de praktijk brengen van dat beleid. De masterclass duurt een hele dag en vindt plaats in Utrecht.

Deelnemen aan de masterclass Duurzaamheidsintelligentie kost € 395 (excl. btw). Lezers van The Optimist krijgen 10% korting. Voor meer informatie ga naar www.impact-academy.nl. Meld je aan via lars@impact-academy.nl o.v.v. The Optimist. VOL=VOL.

Lees in The Optimist #191 meer over deze masterclass. Dit magazine verschijnt op 20 februari 2020. Journalist Mariska van Doorn maakte een reportage.

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

3 reacties op “Vergroot je duurzaamheids-IQ”

 1. Met enthousiasme nam ik kennis van jullie voornemen een een Masterclass te organiseren met als onderwerp Duurzaamheid-IQ. Met name was ik enthousiast omdat jullie daarmee mijn en onze stelling bevestigen dat we meer nodig hebben dan de vier bekende intelligentieniveaus IQ-EQ-FQ en SQ.
  In ons werk kwamen wij dit al geruime tijd tegen wat voor ons de reden was om te komen met een vijfde intelligentie niveau, namelijk EcQ (spreek uit eccu) Ecologische Intelligentie.

  Vanuit Servant-Leader5ship Solutions hebben we daar in ons blad Pioniers Magazine al de nodige aandacht aan besteed 9in 2019.

  Via deze linkjes kun je daar even naar kijken en wellicht komen jullie tot de conclusie dat dit heel erg aansluit bij wat jullie ook willen.

  : https://view.joomag.com/pioniers-magazine-juli-aug-sept-2019-ecologische-intelligentie/0207616001560778432/p12

  : https://view.joomag.com/pioniers-magazine-april-mei-juni-2019-servant-leadership/0076417001552821479/p20

  Graag zijn we bereid een bijdrage te leveren tijdens jullie Masterclass of misscjien zelfs de handen ineen te slaan om gezamenlijk die bewustwording op gang te brengen omdat wij op 22 april 2020 ook een Mastreclass EcQ georganiseerd hebben.

  Hoe mooi zou het zijn als jullie mee willen werken om dit nieuwe intelligentieniveau te helpen uitdragen en jullie Duurzaamheids-IQ willen omzetten naar EcQ

  Graag hoor ik van jullie,

  Hartelijke groet en succes bij het uitdragen van dit mooie thema!

  Daan Fousert algemeen directeur

 2. Prikkelend & daarmee stimulerend
  Al graag komen deelnemen.
  Is er mogelijkheid al “voorwerk” te doen?

 3. Leuk en interessant, maar niet erg duurzaam voor mijn portemonnee.

  Jammer

  Voor degenen die gaan, een mooie dag.

Geef een reactie