Positief nieuwsoverzicht: vrouwelijke klussers, schoonmaak robots en meer
Uitgelicht Samenleving

Positief nieuwsoverzicht: vrouwelijke klussers, schoonmaak robots en meer

The Optimist 7 aug 2019

Veel mensen worden niet erg vrolijk van het dagelijkse ‘gewone’ nieuws. We krijgen regelmatig berichten van mensen die zeggen dat ze niet meer naar het journaal kijken, geen kranten meer lezen, en de nieuwsbulletins op de radio ontwijken. Gelukkig is er meer constructief nieuws te melden dan je op het eerste gezicht zou denken. Dat doen wij al heel wat jaren met onze The Optimist Daily. Om nog meer actueel, positief nieuws te brengen in onze nieuwsbrief, werken we samen met Sublime.

Sublime Nieuws van de Vooruitgang
Sublime verzorgt iedere werkdag het Nieuws van de Vooruitgang, dat elk half uur op de radio en online te beluisteren is. Wij vatten de hoogtepunten van hun constructieve nieuws voor jou samen. In combinatie met een optimistisch nieuwtje van onze redactie, bieden we je zo een mix van nieuws en ontwikkelingen waar een optimist echt vrolijker van wordt.

Rookvrij terras

Het aantal rookvrije terrassen is het afgelopen jaar hard gestegen. Anti-rookorganisatie Clean Air vermeldt dat op dit moment landelijk honderd terrassen rookvrij zijn. Vorig jaar rond deze tijd waren dat nog geen veertig. Een kanttekening is wel dat vooral de terrassen waar veel families komen rookvrij worden.

350 miljoen bomen

Ethiopië heeft een nieuw wereldrecord gevestigd door 350 miljoen bomen te planten op één dag. Het om een gebied ter grootte van Zuid-Holland. Het land wil klimaatverandering op deze manier bestrijden. De plannen van Ethiopië gaan nog verder: de komende jaren wil het land vier miljard bomen planten. Dit is niet alleen goed voor het klimaat, maar ook voor de boeren.

Groei vegaburgers

Het Amerikaanse ‘Beyond Meat’ produceert de Beyond Burger en dat heeft het bedrijf geen windeieren gelegd. In het tweede kwartaal van dit jaar wist het bedrijf zijn omzet te verviervoudigen tot 67,3 miljoen dollar. De stijging is te verklaren doordat consumenten minder vlees willen eten vanwege hun gezondheid en het milieu, aldus CNN.

Schoonmaakrobots

In Singapore worden binnenkort driehonderd schoonmaakrobots ingezet om de straten schoon te houden. De pilot van de robots was op het vliegveld Changi, maar ze worden nu dus ook in de stad ingezet. De robots zien eruit als rechtopstaande stofzuigers met twee digitale ogen. Die stellen de robots in staat om probleemloos hun weg om obstakels te vinden.

Vrouwelijke klussers

Volgens de Kamer van Koophandel groeit het aantal vrouwelijke klusbedrijven. Het AD bericht over Annelies Bos uit Zwolle. Deze onderneemster heeft een goedlopend klusbedrijf en is hard op zoek naar personeel. Dat blijkt lastig want ze is op zoek naar vrouwelijke klussers en die zijn dun gezaaid. Maar haar klanten ervaren veel voordelen; die geven aan dat de communicatie heel anders verloopt dan met mannen.

Lees hier het vorige positief nieuwsoverzicht.


Het Nieuws van de Vooruitgang hoor je iedere werkdag op het halve uur op Sublime.
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *