Positief nieuwsoverzicht: veilige overheidssites, gezonde taartjes en meer
Uitgelicht Samenleving

Positief nieuwsoverzicht: veilige overheidssites, gezonde taartjes en meer

The Optimist 11 mrt 2019

Veel mensen worden niet erg vrolijk van het dagelijkse ‘gewone’ nieuws. We krijgen regelmatig berichten van mensen die zeggen dat ze niet meer naar het journaal kijken, geen kranten meer lezen, en de nieuwsbulletins op de radio ontwijken. Gelukkig is er meer positief nieuws te melden dan je op het eerste gezicht zou denken. Dat doen wij al heel wat jaren met onze The Optimist Daily. Om nog meer actueel, positief nieuws te brengen in onze nieuwsbrief, werken we sinds kort samen met Sublime.

Sublime Nieuws van de VooruitgangSublime verzorgt iedere werkdag het Nieuws van de Vooruitgang, dat elk half uur op de radio en online te beluisteren is. Omdat niet iedereen in de gelegenheid is om dagelijks af te stemmen op Sublime, vatten wij de hoogtepunten van hun constructieve nieuws samen. In combinatie met een optimistisch nieuwtje van onze redactie, hopen we jou zo een mix van nieuws en ontwikkelingen te kunnen bieden waar een optimist echt vrolijker van wordt.

Postcodeloterij doneert aan persvrijheidsorganisaties

Bij de Postcodeloterij denk je al snel aan goede doelen als Natuurmonumenten of Stichting de Zonnebloem. Maar de miljoenen van de loterij gaan dit jaar ook naar hele andere doelen. Gisteravond werd in Amsterdam het Goed Geld Gala gehouden. Daar bleek dat de Postcodeloterij royaal geeft aan organisaties op het gebied van journalistiek en mensenrechten. Zoals ICIJ bijvoorbeeld, bekend van de Panama Papers. Volgens de postcodeloterij worden persvrijheid en mensenrechten in toenemende mate beperkt en is het daarom belangrijk deze organisaties te steunen.

Make-up niet verplicht voor stewardessen

Een mooie ontwikkeling voor het vrouwelijke personeel van vliegmaatschappij Virgin Atlantic. Zij hoeven niet langer verplicht make-up te dragen tijdens hun werk. Eerder moesten zij altijd foundation en rode lippenstift op. Dus hoe zit dat eigenlijk bij de dames bij KLM? Voor hen is de regel dat ze er goed verzorgd moeten uitzien. Volgens een woordvoerder van KLM hoort daarbij make-up in natuurlijke, lichte kleuren. Misschien beter dan foundation en knalrode lippenstift, maar vrij om geen make-up te dragen zijn de stewardessen van KLM niet.

Websites overheid vaker een beveiligde verbinding

Websites van overheden, zorgverleners en scholen hebben steeds vaker een beveiligde verbinding. De beveiligde verbinding wordt aangegeven door het slotje in de adresbalk. Met zo’n beveiligde verbinding is het voor hackers niet mogelijk om met je mee te kijken. Vooral websites van overheden doen het goed. Bijna negentig procent heeft al zo’n slotje. Dat is nodig, want vanaf de zomer is een beveiligde verbinding voor overheidswebsites verplicht.

Snoep verstandig, eet een taartje.

Psychologen en voedingsdeskundigen van de Universiteit Utrecht willen onderzoeken of reizigers open staan voor een gezonde snack. Vanaf deze week staat daarom een foodtruck op Utrecht Centraal. De foodtruck verkoopt taartjes die gemaakt zijn van groente, fruit en volkoren granen. De naam ‘taartjes’ is heel bewust gekozen. Psycholoog Caroline Schlinkert vertelt: ‘We doen dat expres omdat we zien dat mensen vaak gezond niet associëren met lekker. Dus wat we willen proberen is door groente en fruit in een aantrekkelijk jasje aan te bieden, of we mensen kunnen verleiden om iets gezonds en lekkers te kopen voor zichzelf’.

Kun jij je goed concentreren met muziek aan? Dit is waarom!

Waarom muziek je concentratie wel of niet bevordert? Mensen die over het algemeen niet snel afgeleid raken, presteren veelal beter met drukke muziek op, blijkt uit onderzoek. Complexe muziek houdt je gedachten bij je werk en zorgt ervoor dat je niet afdwaalt. Ligt bij jou de verveling altijd op de loer, dan kun je beter hele rustige muziek luisteren. Of zelfs helemaal geen muziek, want dat leidt alleen maar af.

Lees ook het positief nieuwsoverzicht van vrijdag.

Het Nieuws van de Vooruitgang hoor je iedere werkdag op het halve uur op Sublime.
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *