Positief nieuwsoverzicht: les over haaien, yoga voor studenten en meer
Uitgelicht Samenleving

Positief nieuwsoverzicht: les over haaien, yoga voor studenten en meer

The Optimist 10 mei 2019

Veel mensen worden niet erg vrolijk van het dagelijkse ‘gewone’ nieuws. We krijgen regelmatig berichten van mensen die zeggen dat ze niet meer naar het journaal kijken, geen kranten meer lezen, en de nieuwsbulletins op de radio ontwijken. Gelukkig is er meer constructief nieuws te melden dan je op het eerste gezicht zou denken. Dat doen wij al heel wat jaren met onze The Optimist Daily. Om nog meer actueel, positief nieuws te brengen in onze nieuwsbrief, werken we samen met Sublime.

Sublime Nieuws van de Vooruitgang
Sublime verzorgt iedere werkdag het Nieuws van de Vooruitgang, dat elk half uur op de radio en online te beluisteren is. Wij vatten de hoogtepunten van hun constructieve nieuws voor jou samen. In combinatie met een optimistisch nieuwtje van onze redactie, bieden we je zo een mix van nieuws en ontwikkelingen waar een optimist echt vrolijker van wordt.

Voedselverspillingapp succesvol

De app tegen voedselverspilling, TooGoodToGo, is al een aantal jaar succesvol in de Randstad. Ondernemers in de rest van het land beginnen ook steeds meer van de app gebruik te maken om van hun overgebleven producten af te komen. Zo is er een Friese bakkerij die al jaren worstelde met voedselverspilling. Sinds de bakkerij de app gebruikt wordt het ‘oude’ brood binnen twee minuten verkocht, zo schrijft de Volkskrant.

Sinaasappels op de trein

Sinds deze week rijdt een speciale koeltrein tussen Spanje en Nederland. De trein vervoert sinaasappels en kroppen sla. Door de nieuwe treinverbinding hoeven minder vrachtwagens de weg op om groenten en fruit te vervoeren. De nieuwe treinverbinding is een initiatief van groente- en fruitbedrijf Bakker Barendrecht en logistiek bedrijf Euro Pool Group. De verwachting is dat het gebruik van de trein een besparing van minimaal zeventig procent aan uitlaatgassen oplevert.

Venezolaanse journalisten in actie

Een groep journalisten in Caracas, de hoofdstad van Venezuela, werkt hard aan het verspreiden van onafhankelijk nieuws, zo is te zien op de site van de BBC. Met een groot stuk karton in de vorm van een tv, springen ze de openbare bus in om passagiers te voorzien van een live-update van de gebeurtenissen in het land. Het project heeft de toepasselijke naam: El Bus TV. De journalisten hopen dat de Venezolanen door de actie beter een mening kunnen vormen over de situatie in het land.

Haaien beschermen

Recent verscheen er een rapport naar aanleiding van de noodtoestand van de natuur en de biodiversiteit. Het rapport spoort landen aan meer te doen om de natuur te beschermen. Divya Karnad uit India zet daarvoor in. De Indiase doet alles om haaien in India te beschermen. In het land worden de dieren als delicatesse gezien, maar zijn zeer belangrijk voor het ecosysteem in de oceaan.

Yoga voor studenten

Voor studenten van de Universiteit Utrecht is de eerste editie van de Wellbeing Week begonnen, zo meldt omroep RTV Utrecht. Veel van de studenten hebben te maken met stress. Een week vol met workshops, sport en meditatie moet dat veranderen. De universiteit hoopt dat de activiteiten studenten helpen een betere balans te vinden tussen studie en ontspanning.

Lees ook het positief nieuwsoverzicht van woensdag.


Het Nieuws van de Vooruitgang hoor je iedere werkdag op het halve uur op Sublime.
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *