Positief nieuwsoverzicht: Gratis zonnebrand, nuchtere bar en meer
Uitgelicht Samenleving

Positief nieuwsoverzicht: Gratis zonnebrand, nuchtere bar en meer

The Optimist 17 mei 2019

Veel mensen worden niet erg vrolijk van het dagelijkse ‘gewone’ nieuws. We krijgen regelmatig berichten van mensen die zeggen dat ze niet meer naar het journaal kijken, geen kranten meer lezen, en de nieuwsbulletins op de radio ontwijken. Gelukkig is er meer constructief nieuws te melden dan je op het eerste gezicht zou denken. Dat doen wij al heel wat jaren met onze The Optimist Daily. Om nog meer actueel, positief nieuws te brengen in onze nieuwsbrief, werken we samen met Sublime.

Sublime Nieuws van de Vooruitgang
Sublime verzorgt iedere werkdag het Nieuws van de Vooruitgang, dat elk half uur op de radio en online te beluisteren is. Wij vatten de hoogtepunten van hun constructieve nieuws voor jou samen. In combinatie met een optimistisch nieuwtje van onze redactie, bieden we je zo een mix van nieuws en ontwikkelingen waar een optimist echt vrolijker van wordt.

Gratis zonnebrand voor zwemmers

Een plan van een zwembad in Drenthe heeft de goedkeuring van KWF Kankerbestrijding. Afgelopen week werd langs het zwembad een aantal pompjes met zonnebrand opgehangen voor bezoekers. De zonnebrand is gratis. Het zwembad hoopt zo zijn bezoekers gezond te houden. Het KWF is blij met de maatregel omdat zwembadbezoekers zich vaak vergeten goed in te smeren.

Fietsverhuurbedrijf internationaal succes

Het fietsverhuurbedrijf MyHotelBike van de twee Mexicaanse broers Fernando en Francisco Lujano Benavides is een succesverhaal. Acht jaar geleden zijn de broers begonnen met fietsen opknappen in Amsterdam. De opgeknapte fietsen verhuurden ze dan weer als bron van inkomsten. Ondertussen is hun bedrijf flink gegroeid en verhuren ze hun opgeknapte fietsen exclusief aan hotels door heel Europa heen.

Bar zonder alcohol in opkomst

Bar ‘Getaway’ opende vorige maand zijn deuren in New York. Op zich niets bijzonders zou je zeggen, maar in deze bar is geen druppel alcohol te vinden, zo schrijft de BBC. Eigenaar Sam Thonis denkt dat er veel behoefte is aan dit soort ‘nuchtere’ bars. Hij kwam op het idee na een avondje stappen met zijn broer, die geheelonthouder is. Ondertussen staan er op andere plekken meer van deze bars zonder alcohol op de planning.

Hardloopster breekt lans voor zwangere sporters

De Amerikaanse Alysia Montaño heeft voor veel opschudding in de media gezorgd. De hardloopster heeft de geheimhoudingsplicht van haar contract met Nike gebroken. Ze had hier wel een goede reden voor. Nike wilde Montaño niet doorbetalen tijdens een eventuele zwangerschap, zo vertelde de hardloopster in een interview met de New York Times.

Hennep duurzame bron voor kleding

Platform De Correspondent bericht deze week over hennep. De stof wordt steeds meer gebruikt om kleding van te maken. Aan het begin van de twintigste eeuw was hennep nog veel in gebruik om kleding van te maken. In het westen is hennep echter lange tijd in onmin geweest vanwege het drugsgebruik. Nu is de stof weer bezig aan een opmars. De meeste kleding van hennep komt uit China. Daar is de productie van hennepkleding nooit gestopt.

Lees hier het vorige positief nieuwsoverzicht.


Het Nieuws van de Vooruitgang hoor je iedere werkdag op het halve uur op Sublime.
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *