Oproep: vacature redactie-assistent(e) 20-28 uur
Uitgelicht Economie

Oproep: vacature redactie-assistent(e) 20-28 uur

The Optimist 16 jan 2019

Bij uitgeverij The Optimist B.V. zijn we op zoek naar een redactie-assistent(e) om onze redactie in Den Haag te versterken. Met ons team publiceren we voor verschillende titels binnen de uitgeverij. Een van de titels is magazine The Optimist en de daarbij behorende online community. We zoeken een intelligente en gezellige collega die ons praktische werkzaamheden uit handen neemt.

Als redactie-assistent(e) ben je de spil op de redactie van The Optimist. Bovendien schrijf je mee aan de dagelijkse stroom nieuwsberichten voor de rubrieken economie, gezondheid, natuur & milieu, samenleving en zingeving. Je levert bijdragen aan het magazine en onderhoudt de online community. Verder vind je het leuk om met sociale media te werken.

Werkzaamheden

De redactie-assistent(e) gaat:
– Ondersteunende taken op de redactie verrichten voor verschillende titels. Denk aan klantcontact, e-mailverkeer verwerken en inplannen sociale media berichten.
– Lezersreacties en winacties afhandelen
– Zoeken naar onderwerpen voor de Daily en voor de premiumartikelen
– Artikelen schrijven voor online en de verschillende uitgaven van The Optimist
– Helpen bij het opstellen van The Optimist Daily mailings
– Issuekalender bijhouden

Profiel

We zoeken een redactie-assistent(e) die:
– Affiniteit heeft met onderzoek, duurzaamheid, filosofie en wetenschap
– Kan schrijven
– Handig is met sociale media
– Leergierig is
– Een mbo- of hbo-opleiding heeft (media, communicatie en/of journalistiek)
– Initiatief toont, creatief is en zelfstandig kan werken

Wie zijn wij

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen. Als een onafhankelijk magazine en online community staan wij voor vooruitgang, voortdurende mogelijkheden en de menselijke creativiteit. We weten dat er voor elk probleem een oplossing bestaat. Daarom verkennen en omarmen wij kansen en perspectieven. In ons tijdschrift en op onze website presenteren wij de ideeën die de weg wijzen naar inspirerende vernieuwing en de mensen die daarin vooropgaan. Voor meer informatie ga naar: www.theoptimist.nl

Interesse?

We zijn per direct op zoek. Ben jij degene die wij zoeken? Graag ontvangen we je cv, motivatie en een artikel van jouw hand uiterlijk donderdag 31 januari. Reacties kunnen naar redactie@theoptimist.nl.

The Optimist

The Optimist

Meer over >

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *