Neem je werk mee naar buiten tijdens #Outdoorofficeday

The Optimist 16 jun 2022 Gezondheid

Een wandeling maken tijdens een telefoongesprek, je laptop meenemen naar het park of werken vanuit de tuin. Platform Nature Desk nodigt je uit om tijdens #Outdoorofficeday op 16 juni je werk mee naar buiten te nemen.

Gezond werken

De vierde internationale editie van de jaarlijkse Outdoor Office Day staat in het teken van gezond werken. Met deze actie willen de initiatiefnemers mensen naar buiten krijgen, meer laten bewegen en aandacht creëren voor de natuur in onze leefomgeving.

Fysieke en geestelijke welzijn

De invloed van de natuur en beweging op onze fysieke en geestelijke welzijn is groot. Een bezoek aan de natuur verkleint de kans op ziektes en vermindert negatieve gevoelens, zoals somberheid, stress en vermoeidheid. Daarbij neemt de arbeidsproductiviteit, concentratie en creativiteit van mensen nemen toe.

De zon opzoeken

Neem daarom op 16 juni je werk mee naar buiten, spreek af met een collega in een nabijgelegen stadspark en voer buiten wandelend telefoongesprekken. Wie weet bevalt het wel zo goed, dat je de komende maanden regelmatig de zon opzoekt.

Aanmelden

Outdoor Office Day is een initiatief van het platform Nature Desks, partner van City Deal Ruimte voor Lopen en Groen, ook voor gezond beleid (Alles is Gezondheid). Via de website van #Outdooroffice kan je je aanmelden.

In The Optimist magazine nummer 203 lees je alles over de invloed van de natuur; hoe wij de natuur helpen herstellen en hoe de natuur óns helpt. Je bestelt deze editie in de webshop.

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie