Het effect van groen

The Optimist 6 apr 2021 Natuur & Milieu

Nu iedereen voornamelijk binnen zit, ligt de somberheid wat meer op de loer. Toch kunnen we dit op een gemakkelijke manier voorkomen. Onderzoek duidt erop dat we daar maar een kleine, groene aanpassing voor hoeven te doen.

Er zijn ontelbaar veel onderzoeken die aantonen dat de natuur een positief effect heeft op ons brein. Een wandeling, fietstocht of een weekje kamperen kan ons helemaal opfleuren. Dit effect ontstaat alleen al wanneer we buiten zijn, zonder verdere activiteit. Door ‘buiten naar binnen te halen’, kun je dit positieve effect ook thuis ervaren tijdens lockdown of quarantaine.

Zelf kweken
Ook het actief bezig zijn met de verzorging van planten levert wetenschappelijk aantoonbaar een beter humeur op. Kweken, kiemen en stekken kunnen bij uitstek een goede reden zijn om naar buiten te gaan. Met een plantenhoekje op je vensterbank of balkon, of een perkje in je tuin, vergroot je het effect van groen. Het boek ‘Planten kweken uit pitten en zaden‘ kan je hierbij op weg helpen.

Meer weten over planten?
Eerder plaatsten wij al een Daily over het effect van kamerplanten op de nachtrust. Ook het artikel ‘Van kamerplanten word je slimmer’ is het lezen waard.

Bron: Goednieuws.nl
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

2 reacties op “Het effect van groen”

  1. Vlinder & bijen zaden, om de butterflies en beez een thuis te geven, eventueel aangevuld met een bijen hotel, Nou dit past zelfs op een balkonnetje! leuk schouwspel & een goede milieu daad. Bij dankt!

Geef een reactie