Dit zijn 3 redenen om nog vaker bloemen in huis te hebben
Uitgelicht Gezondheid

Dit zijn 3 redenen om nog vaker bloemen in huis te hebben

The Optimist 17 mei 2018

Ze zijn kleurrijk, ruiken heerlijk en brengen meer plezier in je leven: bloemen. Maar wist je dat er nog veel meer redenen zijn om deze prachtige bloeiers in huis te halen?

Elke bloem staat voor iets. Om deze reden wordt dan ook vaak voor een specifieke bloem gekozen om iets duidelijk te maken. Zo staat de zonnebloem voor licht en de rode roos voor liefde.

Een bron van energie

Bloemen zijn niet alleen prachtig, maar ze geven ook nog eens energie, positieve energie. Bloemen zijn namelijk een bron van de levende Chi. Ze kunnen het evenwicht van de energie in de ruimte waarin ze staan herstellen. Wanneer jij je in een omgeving bevindt met positieve energie, zul je ook een meer vertrouwd en warm gevoel ervaren. Daarnaast krijg je zelf ook meer energie om te ontspannen, maar ook om juist iets te ondernemen.

Terug in harmonie

Merk je dat je niet helemaal in harmonie bent? Dan is dit een extra goede reden om voor bloemen te kiezen. De bloemen kunnen jouw en je omgeving namelijk weer in harmonie brengen en jou blij maken. Het geeft weer wat vrolijkheid om je heen, blijheid. Maar daarnaast kunnen ze er juist ook voor zorgen dat je minder last hebt van stress. Door bloemen in huis te halen breng je dus de harmonie terug in je leven en omgeving.

Een gezonder leven

Planten en bloemen hebben een reinigende werking, ze zuiveren namelijk de lucht om ons heen. Hierdoor heb je minder last van de chemische stoffen om ons heen, zoals rook, maar ook de schoonmaakmiddelen waar we vaak voor kiezen. Dit betekent dat we dus gezonder zijn met planten en bloemen om ons heen. En ook als je ziek bent zullen we door wat fleurige bloemen sneller herstellen. Het maakt je weer sterker.

Kun jij ook zo genieten van bloemen?

Bron: Inspirerend Leven
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

10 reacties

 1. Dat is goed nieuws! Heerlijk om vaker bloemen in huis te halen. Maar er moeten véél meer biologisch geteelde bloemen komen, er wordt zoveel gif gebruikt in de teelt.

 2. Ja, eerlijk gezegd was dat ook mijn gedachte… Ik heb zoveel gelezen over de milieuschade van de bloementeelt, dat ik aarzel om bloemen in huis te halen.

 3. Klopt…inderdaad wel wilde of biologische bloemen want al dat gif en die geverfde bloemen daar kan ik niet van genieten…

 4. Ik heb zelf veel inheemse bloemen in de tuin gezaaid: goed voor de bijen en om zelf te plukken en in een vaas te zetten. Kan ook in een pot op balkon

 5. Met spijt in het hart heb ik vernomen dat bloemen met allerlei sprays behandeld worden, nog méér dan groenten. Daardoor koop ik geen boeket meer voor in huis maar geniet ik van alle schoons in de tuin.
  Biologisch geteelde bloemen vind ik nog niet terug in het aanbod van mijn bloemist.

 6. Toevallig had ik gisteren Fluitekruid in de natuur geplukt en zowel binnen als op mijn buitentafel gezet. Onbespoten en puur natuur. Ik geniet met volle teugen. Na dit artikel nog extra!

 7. Naief stukje. De bloemenindustrie is helaas enorm vervuilend voor het milieu. Ik woon in Utrecht op 5 minuten afstand van 3 biologische supermarkten, 2 bioslagers en 1 bio viswinkel. Als iemand hier een biologische bloemisterij begint heeft dat echt kans van slagen. Maar het is er nog niet. Er is wel een boeket abo. dan wordt er om de zoveel tijd een biobloeket gebracht.

 8. Hoi Hanneke,
  Er zijn gelukkig ook tal van andere manieren om bloemen in huis te halen, naast de (bio)bloemist. Wat te denken van een mooi veldboeketje of zelfgekweekte tulpen? Overigens heeft veel groente en fruit uit je eigen moestuin vaak ook hele mooie bloemen.

  Gr,
  – The Optimist

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *