Bijzonder stuk hout wint PurposeAward

The Optimist 24 nov 2017 Samenleving

Afgelopen vrijdag vond in Amsterdam PurposeDay 2017 plaats, een evenement met ongeveer 150 enthousiaste deelnemers. Niet alleen kwamen ze om te luisteren naar inspirerende sprekers uit het bedrijfsleven, maar ook om zelf met een (vernieuwd) purpose aan de slag te gaan. Als klap op de vuurpijl werd de jaarlijkse PurposeAward uitgereikt. Die ging deze keer naar CRDL (spreek uit: cradle), makers van een nogal ‘magisch’ stuk hout.

Uit handen van The Optimist-uitgever Roland Pluut en Ralph Zebregs van De Droomfabriek ontving Dennis Schuivens van CRDL de bijzondere prijs: een trofee gemaakt van stukjes houtafval en een cheque ter waarde van € 10.000. ‘Deze award is zeer welkom’, reageerde Schuivens zichtbaar verrast.

CRDL

Aanraking en geluid vertalen

De CRDL is een interactief zorginstrument dat aanraking tussen mensen vertaalt in geluid. Het is gemaakt van massief edelhout en maakt hernieuwd contact mogelijk voor mensen met wie dit normaliter moeilijk is. Te denken valt aan personen met dementie, autisme of een verstandelijke beperking. Door met twee of meer personen contact te maken met de CRDL en met elkaar, worden bijzondere geluiden hoorbaar. Deze worden vooraf in de onzichtbare CRDL-softwaremodule geladen. Dit kunnen allerlei geluiden zijn, van muziek tot spraak, van omgevingsgeluiden tot natuurgeruis.

Met de gewonnen prijs gaan Schuivens en zijn collega-uitvinder Jack Chen de CRDL verder ontwikkelen zodat het voor nog meer zorginstellingen aantrekkelijk zal zijn om in te zetten.

Meer informatie: www.crdl.com

Ook in de Daily van vandaag:
Dit is de manier van onderwijs die leerlingen met autisme helpt
5 manieren om minder afhankelijk van je smartphone te zijn

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Eén reactie op “Bijzonder stuk hout wint PurposeAward”

Geef een reactie