Stress verminderen? China doet het met Jasper!

The Optimist 12 dec 2017 Gezondheid

We krijgen het steeds drukker en er wordt steeds meer van ons verwacht. Het is dan ook niet zo gek dat je stress ervaart. Ook studenten hebben regelmatig met stress te maken. Aan de universiteit van Hongkong besloten ze dan ook met een oplossing te komen. Een harige oplossing.

Jasper de hond werd in 2009 uit het asiel gehaald door Gary Chin, werkzaam aan de Universiteit van Hongkong. Toen Jasper uit het asiel werd gehaald had hij ondergewicht. Ondanks zijn verwaarloosde staat was het een vriendelijk en enthousiast beestje wat ervan hield om bij mensen te zijn. Hij maakte contact met mensen. Chin en zijn vrouw besloten dan ook om iets terug te doen voor de gemeenschap.

Een therapiesessie boeken

De bibliotheek van de Universiteit van Hongkong dacht dat het een goed idee was om Jasper therapie-hond te laten zijn. Dit gaat natuurlijk niet zomaar en daarom moest Jasper eerst wat testen ondergaan. Hij behaalde verschillende certificaten. Van een asielhond veranderde Jasper in een geliefde therapie-hond. Studenten kunnen nu een 30 minuten sessie boeken bij Jasper wanneer zij stress ervaren, bijvoorbeeld tijdens de tentamenperiode.

Spelen en praten

In eerste instantie was het de bedoeling dat Jasper rustig aan kon beginnen. De studenten vonden het idee zo goed dat er 160 aanmeldingen kwamen. Voorlopig heeft Jasper het er dus maar druk mee. Aan hem de taak om zich over de studenten te ontfermen. Dit houdt in dat de studenten met hem spelen en tegen hem praten. Jasper vindt het allemaal best en geniet van de aandacht die hij krijgt. Daarnaast voelt hij ook aan wanneer iemand zich niet goed voelt. Hij komt dan even langs om te checken wat er is. En de studenten? Die ervaren dankzij Jasper minder stress.

Ook in de Daily van vandaag:
Stakende basisscholen? Dit bedrijf past op de kleintjes!
Wandelen in het groen is goed voor je geest

Bron: South China Morning Post
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie