Wandelen, fietsen of varen met uw smartphone?

Routeapp-eerste-schermEen verhaal over de middeleeuwen, het ontstaan van turfwinning, of de camouflage van de roerdomp. De boswachters gaan met u mee tijdens uw wandel-, fiets- of vaartocht door een gebied van Natuurmonumenten. Zij vertellen u meer over de omgeving en de dieren die u tegen kunt komen. De gratis Routeapp bevat nu 109 routes en nieuwe routes verschijnen automatisch op uw scherm.

Wandelen met kinderen, hardlopen of een laarzenpad

Tijdens een wandeling wilt u waarschijnlijk vooral van de omgeving genieten en minder op de navigatie letten. De Routeapp zorgt ervoor dat u niet verdwaalt en ook nog eens meer leert van het natuurgebied waar u zich op dat moment bevindt. De app biedt een ruime keuze uit wandel-, fiets- en kanoroutes door heel Nederland. Van speciale routes voor kinderen tot langeafstandsroutes door prachtige landschappen. De avonturenroute in het Harderbos bij Harderwijk is met een wiebelbrug, uitkijktoren en sporen van de bever ook erg geschikt voor kinderen. In Groningen is een hardlooproute. Maar er is ook een rolstoelroute en een laarzenpad. Keuze genoeg dus.

 Tips voor gebruik

  • Download voor uw vertrek de route
  • Zorg voor een mobiel met een volle accu
  • Neem eventueel een extra accu of acculader op zonne-energie mee
  • Zet bij een lange wandeling 3G en wifi uit om de accu te sparen
  • Bij een gemarkeerd punt trilt de telefoon, het scherm kan dus uit

Wandelen, fietsen of varen met een app?:

Natuurkind-Jolanda-Pikkaart-rJolanda Pikkaart, journaliste en blogger, schrijft voor The Optimist zes blogs over kinderen in de natuur, duurzaamheid, apps en gadgets. In maart 2014 verschijnt haar boek: Met je smartphone het bos in. Een boek over kinderen, natuurbeleving en digitale media, geschreven voor ouders, kinderen en het onderwijs.

Openingsfoto Hert in de Leuvenumse Bossen: Yvonne van der Mey

Geef een reactie