Meld u aan voor dagelijks gratis goed nieuws

Actueel

Deze 6 vitamines en mineralen houden uw brein in vorm

Deze 6 vitamines en mineralen houden uw brein in vorm

Een tekort aan bepaalde voedingsstoffen draagt aantoonbaar bij tot de ontwikkeling van psychische aa[...]
Zwitserland kiest voor duurzame energie

Zwitserland kiest voor duurzame energie

Zwitserland heeft in een bindend referendum met 58,2 procent van de stemmen gekozen voor een toekoms[...]
5 Tips om iets tegen de komende wespenplaag te doen

5 Tips om iets tegen de komende wespenplaag te doen

Het was gisteren uitgebreid in het nieuws: deze zomer kunt u veel overlast verwachten van wespen. Do[...]
Behoed uw naasten voor 3 gifgevaren

Behoed uw naasten voor 3 gifgevaren

Als u een lijstje ziet van de 3 gevaarlijkste stoffen ter wereld, dan schrikt u van hoe dichtbij dez[...]
Uw partner kan u redden van dementie

Uw partner kan u redden van dementie

Bent u bang dat u door dementie op een dag de namen van uw kleinkinderen niet meer weet? Lees dan me[...]

Top 5 superieure specialiteiten in Italië

19 mei 2017

Er is veel te schrijven over hoe geweldig Italië is; over hun royale beleid voor ouderschapsverlof, hun maaltijden van 3,5 uur. We hebben 5 bijzondere thema’s opgesomd die Italianen als geen ander beheersen.

Koffie
Er zijn uitmuntende koffieculturen in de wereld, maar niet een zoals die van Italië. Het is niet gewoon tijdverdrijf of een beroep voor de Italiaan; het is kunst. De perfecte molen, die zijdeachtige ‘crema’. De precieze hoeveelheid warmte die op de melk wordt toegepast. En natuurlijk een mooi schuim. Espresso. Cappuccino. Macchiato. Aandacht voor detail en alleen de beste kwaliteit accepteren.

Schoenen, pakken, zonnebrillen en andere mode en accessoires
Standaarden met precisie uitgevoerd of vooruitstrevende designs, het beste vakmanschap vinden we in Italiaans schoeisel. Er gaat niets boven een bezoekje aan Milaan als het gaat om pakken en hoe ze te dragen. En laten we niet vergeten dat vele van de beste modeontwerpers aller tijden uit Italië komen: Armani, Cavalli, Dolce, Gabbana, Prada, Versace, ga zo maar door. Tot slot, meer dan 80% van de brillenmerken van de wereld wordt in Italië beheerd. Zonnebrillen zijn meer dan een accessoire voor Italiaanse vrouwen (en mannen); men vertrekt van huis nooit zonder.

Pasta

Echte Italiaanse pasta is een zaak van goddelijke elegantie. En het gaat niet alleen om de noedels, maar ook om de ‘sugo’, de saus. Hoe eenvoudiger en verser, hoe beter. Voor Italianen is pasta net zo’n uitdrukking van territorium als wijn. Regionale specialiteiten zijn de norm en ook een vreugde. Pesto in Ligurië; Bolognese in Emilia-Romagna; Pasta con le sarde in Sicilië. Maak het waar het groeit, waar het graast of waar je het vangt en de magie lijkt te verdrievoudigen.

Auto’s en motoren

De Italiaanse garage is legendarisch. Zeker als het gaat om de luxe sportmobielen is het moeilijk om de toon beter te zetten dan Ferrari, Maserati, Lamborghini of Ducati. In een omtrek van 25 kilometer rondom Bologna vindt u alle fabrieken. Maar Italië heeft ook gewoon een flair voor auto-ontwerp. Slim, sexy, schattig. We noemen de Alfa Romeo Spider en natuurlijk de Fiat 500.

IJs

Laten we een ding rechtzetten: ‘gelato’ is geen ijs. Ten eerste is het vooral melk en ten tweede wordt het niet bevroren. Gelato wordt langzaam geroerd en afgegeven bij hogere temperaturen, wat het romiger maakt, vreemd genoeg. Maar dat is de wetenschap, wat ons overtuigt is de smaak.

Verder, naast design van kleding en auto’s, wordt Italië geroemd om haar culturele bescherming en consumptie in het algemeen: musea, Romeins erfgoed, nationale parken en hun rijke cinema.

Tot slot, in een land waar koffie, ‘aperitivo’, pasta en gelato prevaleren, zoals eerder beschreven, is het opmerkelijk te noemen dat ze hier ook heel gezond zijn. Het Italiaanse groente- en olijfolierijke menu leidt tot een zodanig betere cholesterol en algemene gezondheid dat Italië onlangs is uitgeroepen tot ‘s werelds gezondste land met levensverwachtingen tot in de 80.

Geef een reactie

Aanmelden nieuwsbrief

 

Gratis dagelijks goed nieuws!