The Optimist Academy

In The Optimist Academy vindt u tips, boeken, video’s (van webinars e.a.), artikelen en presentaties die u kunnen helpen een optimaal functionerende optimist te worden.

Tips

Door de jaren heen heeft The Optimist heel wat tips verstrekt. O.a. over krachtiger, gezonder en schoner worden.

Bekijk alle tips op de tips-pagina.

Boeken

In de boekenrubriek besteedt The Optimist regelmatig aandacht aan een mooi, inspirerend, interessant of indrukwekkend boek.

Bekijk alle boeken op de pagina met boekbesprekingen.

Video’s en webinars

Video’s en webinars geven achtergrondinformatie en verdieping. Vanaf zomer 2016 zal The Optimist een maand na het verschijnen van elk magazine een live-verdiepingswebinar over een van de hoofdonderwerpen houden. De video’s kunt u na afloop op deze site nogmaals bekijken.

Bekijk video’s op de video-pagina.

Samenvattingen van boeken en video’s

Er zijn boekklassiekers die een optimist eigenlijk gelezen moet hebben. Maar schaarse tijd is voor velen een te groot obstakel. The Optimist vat boeken voor je samen in een leestijd van 15 minuten.

Bekijk alle samenvattingen op de pagina Samenvattingen

Testen

Testen kunnen je verrassen door iets over jezelf vertellen waar je een ander beeld van had. Of het beeld van jezelf bevestigen. dat is ook wat waard.

Aan de slag

Optimisten hebben alles in zich om de wereld mooier en beter te maken. Maar hoe pak je dat aan? Wie zich daarvoor actief wil inzetten vindt in The Optimist Academy handleidingen om het uiterste uit zijn/haar inspanningen te halen.

Bekijk alle handleidingen op de pagina ‘aan de slag