Meld u aan voor dagelijks gratis goed nieuws

Actueel

Deze 6 vitamines en mineralen houden uw brein in vorm

Deze 6 vitamines en mineralen houden uw brein in vorm

Een tekort aan bepaalde voedingsstoffen draagt aantoonbaar bij tot de ontwikkeling van psychische aa[...]
Zwitserland kiest voor duurzame energie

Zwitserland kiest voor duurzame energie

Zwitserland heeft in een bindend referendum met 58,2 procent van de stemmen gekozen voor een toekoms[...]
5 Tips om iets tegen de komende wespenplaag te doen

5 Tips om iets tegen de komende wespenplaag te doen

Het was gisteren uitgebreid in het nieuws: deze zomer kunt u veel overlast verwachten van wespen. Do[...]
Top 5 superieure specialiteiten in Italië

Top 5 superieure specialiteiten in Italië

Er is veel te schrijven over hoe geweldig Italië is; over hun royale beleid voor ouderschapsverlof, [...]
Behoed uw naasten voor 3 gifgevaren

Behoed uw naasten voor 3 gifgevaren

Als u een lijstje ziet van de 3 gevaarlijkste stoffen ter wereld, dan schrikt u van hoe dichtbij dez[...]

‘s Werelds oudste golfclub staat eindelijk vrouwen toe

17 maart 2017

Ze bestaan al 273 jaar en zijn daarmee de oudste golfclub ter wereld: The Honourable Company of Edinburgh Golfers. En tot voor kort was het vrouwen niet toegestaan lid te worden en mochten zij dus ook niet spelen op de baan van de Muirfield Golf Club in Schotland.

Het punt werd al in mei 2016 op een ledenvergadering besproken. Maar toen konden de leden het niet eens worden over het toelaten van de vrouwen. Diverse leden lieten daarop hun teleurstelling blijken en het onderwerp werd opnieuw in stemming gebracht. Door de aandacht voor het punt waren er 621 leden aanwezig voor de stemming, waarvan er 498 stemden voor het toelaten van vrouwen. Een meerderheid van 80%.
De toestemming was noodzakelijk, niet alleen vanuit emancipatieoogpunt, maar ook omdat de Masters Toernooien alleen gespeeld mogen worden op banen waar vrouwen welkom zijn. Nu vrouwen bij Muirfield lid kunnen worden, staat de weg open om de baan toe te voegen aan het Masters Toernooi.

Reacties
The Ladies European Tour reageert verheugd op het nieuws: “Wij zijn blij dat de reputatie van de club na de teleurstellende stemming van mei 2016 zo hersteld zal worden. Sport reflecteert de normen en waarden van de maatschappij waarin we leven. Mannen en vrouwen hebben gelijke rechten. Wij geloven dat dit niet alleen op topniveau getoond moet worden, maar ook op club niveau.”

Traditie
Op het Europese vaste land zijn golfclubs over het algemeen gemengd. In Groot Brittannië, waar de sport al veel langer wordt gespeeld, is dat minder het geval. Vrouwen waren vroeger niet toegestaan bij herenverenigingen en zo ontstonden er noodzakelijkerwijs ook clubs die juist exclusief voor vrouwen waren. Veel van deze clubs bestaan nog steeds. Een goed voorbeeld is de, ook in Schotland gelegen, in 1867 opgerichte St. Andrews Ladies Putting Club. Zij werden opgericht door de vrouwen en dochters van de herenvereniging Royal & Ancient Golf Club. De Royal & Ancient Golf Club staat overigens ook al sinds een paar jaar vrouwen toe.

Bron: GoodNewsNetwork

Bron: 

Lees het artikel

Geef een reactie

Aanmelden nieuwsbrief

 

Gratis dagelijks goed nieuws!