Lorelei Vrouwenfestival 2011: Celebrate Your Inner Goddess!


Vrouwen en genereuze mannen opgelet! Want: “Heren, een ontspannen vrouw is een leuke vrouw!”!

Het Lorelei-festival is een Vrouwenfestival. Een Vrouwenfestival, echt waar? Jazeker, en het is echt niet saai. Maar eerst even dit: Lorelei viert alweer haar eerste lustrum! Daarom daagt ze de vrouwen van Nederland en België uit nóg meer van zichzelf te laten zien. Jij, vrouw, een compleet pakket met alles erop en eraan. Wild, zacht, stoer, sensueel, vurig, zoet, kleurrijk, sereen… Wie is jouw innerlijke godin?

Oké, even wat tekst en uitleg. Het Lorelei-festival draait om vrouwenkracht en om vrouwen weer kennis te laten maken met wat vrouwelijkheid écht is. Joyce Hellendoorn, medeoprichtster van Lorelei: “Vrouwelijke energie is de energie van het ‘zijn’, niet van het ‘doen’. Als vrouwen een plek hebben waar ze ervaren hoe het is gewoon zo samen tijd door te brengen en nieuwe dingen uit te proberen, ontdekken ze zichzelf en de wereld vanuit ontspanning. Zonder de uitdaging tot competitie.

Vroeger was het normaal dat vrouwen samenkwamen om ontspannen bezig te zijn met lichaam, natuur en rust. Inmiddels hebben vrouwen dezelfde mogelijkheden als mannen maar lijkt het alsof ze een stuk vrouwelijk zelfbewustzijn zijn kwijtgeraakt. En de huidige maatschappij vergt ambitie en perfectie.”

Nou, daarom een vrouwenfestival dus; gewoon, samen met vrouwen relaxte dingen doen op een leuke, inspirerende plek.

En met het thema Celebrate Your Inner Goddess ligt er -meer dan andere jaren- de nadruk op persoonlijke kracht. Jullie deelnemers mogen zelf in het voetlicht, bijvoorbeeld in de grote openingsceremonie. Trek je feestjurk aan, steek je haar op en geef acte de présence – en ervaar draagkracht van vrouwen onder elkaar zodat jij kunt stralen! Je leert jezelf beter kennen.

En natuurlijk trakteer je je innerlijke goddess op iets nieuws en leuks. Met crafty, handgemaakte spullen bijvoorbeeld. Van op Russische folklore gebaseerde mutsen of ambachtelijke tassen en sieraden van vilt een schitterende jurk of een weldadige nieuwe geur of een sieraad voor die ene muur. Godinnenverwennerij pur sang! Joehoe!

Ook dit vijfde jaar heeft het sprookjesachtige festival plaats in een prachtig natuurgebied in Zeewolde. Vlakbij het bos en aan het water. Ruimte en rust, zachte grasvelden omringd met bomen, grote tipi’s en prachtige Oosterse tenten. Lorelei biedt een zomerse mix van ontspanning, natuur, wellness en comfort met interessante workshops. Ideaal om heerlijk bij te relaxen.

Neem een helende massage, laat tarotkaarten leggen of duik de hot tub in. Tijdens de workshops kun je werken aan je persoonlijke ontwikkeling en worden verhalen en symbolen gemaakt om inspiratie op te doen. Hoe je een Godinnendans uitvoert en wat je allemaal vindt tijdens een natuurwandeling. Wil je het iets rustiger aan doen, dan neem je toch langer de tijd voor lunch of diner, wellicht bij een van de optredens?

Op Lorelei komt het lome, zachte, vrolijke en zelfverzekerde zusterschap vanzelf op gang. Ook de nieuwsgierige aard van vrouwen komt aan haar trekken. Hellendoorn: “Het gevoel van vrouwzijn en zusterschap vermindert je afhankelijkheid van prestaties, geeft nieuwe verbondenheid en rust.

Nog iets anders: op Lorelei vormt zich een netwerk van zelfbewuste vrouwen waar je gebruik van kunt maken. Een groot percentage van de Lorelei-vrouwen is zelfstandig ondernemer. Wie weet knoop je contacten aan of hoor je verhalen waar je wat mee kunt.”

* http://www.loreleifestival.nl
* vrijdag 26 t/m zondag 28 augustus 2011
* drie dagen om de godin in jezelf een podiumplek
te geven
* een sprookje in Zeewolde!

Geef een reactie