Meld u aan voor dagelijks gratis goed nieuws

Actueel

Houtvezels vormen een goedkope en draagbare waterfilter

Houtvezels vormen een goedkope en draagbare waterfilter

Onderzoekers uit Zweden hebben een nieuwe manier ontdekt om water te filteren door middel van houtve[...]
Grote bedrijven willen snel een groen kabinet

Grote bedrijven willen snel een groen kabinet

Den Haag moet haast maken met de vergroening van Nederland. Vandaag stuurt daartoe een groep toonaan[...]
Nieuwe prothese helpt verlamde patiënt hand en arm weer gebruiken

Nieuwe prothese helpt verlamde patiënt hand en arm weer gebruiken

Artsen hebben een succesvolle eerste proef uitgevoerd met een prothese die als vervanging dient van [...]
Niet meer dromen maar concentreren

Niet meer dromen maar concentreren

Dwalen jouw gedachten ook wel eens af? Je bent niet de enige. Een studie van de Harvard Universiteit[...]
Fruiteters hebben grotere hersenen

Fruiteters hebben grotere hersenen

Niet het leven in grotere, meer complexe samenlevingen heeft ons als mens grotere hersenen opgelever[...]

Hoe kleur invloed heeft op je leven

17 maart 2017

Kleur is een ongesproken taal die effectief communiceert met ons bewust- en onderbewustzijn. Het begrijpen hoe kleuren onze dagelijkse levens kunnen beïnvloeden, zou ons kunnen helpen om ons leven te verbeteren. Hier zijn een aantal voorbeelden hoe kleur invloed kan hebben op jou en je omgeving:

1. Interieur
De kleuren in ons huis hebben een grote invloed op ons welzijn. Zo kan de kleur zwart in een interieur voor sommige mensen te heftig zijn waardoor ze zich niet kunnen ontspannen, terwijl anderen het misschien wel een mysterieuze touch aan hun huis vinden geven. Ook zijn er mensen die zich meer thuis voelen in een interieur met aardetinten, en anderen zullen juist kiezen voor pastel of felle kleuren. Zo zie je maar dat voor iedereen er weer een andere kleur het beste werkt voor een bepaald doeleinde, of dat nou ontspanning of focus is.

2. Kleur bepaalt hoe anderen ons zien
Kleuren verzenden subtiele boodschappen naar onze hersenen, en we worden door anderen onbewust beoordeeld op de kleuren die we dragen. Uit onderzoek blijkt dat vrouwen die rood dragen vaak aantrekkelijker gevonden worden door mannen, omdat de kleur rood in onze hersenen een teken van vruchtbaarheid overbrengt en suggereert dat deze vrouw een gepassioneerde en warme persoonlijkheid heeft.

3. Kleuren beïnvloeden ons humeur
Kleuren hebben het vermogen om ons humeur op te peppen en ons te kalmeren. Ook kunnen kleuren ons iets vertellen over de dingen waar je naar verlangt. Bijvoorbeeld, wanneer je vrolijk wordt van de kleur rood ben je waarschijnlijk iemand die houd van lichamelijke activiteit en zich het beste fysiek kan uiten.

4. Kleuren stimuleren spirituele groei
Kleuren leveren enorme kracht op tijdens meditatie of kleuren yoga. In iedere spirituele reis zorgt kleur voor vele nieuwe mogelijkheden door onze energie ervaring te versterken en door onze ogen te openen voor co-creatie met het universum. Het helpt ons om onze gaven te benutten. Dit komt doordat kleur ons helpt om onze gevoelens te identificeren en obstakels te overkomen die we zelf gecreëerd hebben.

5. Kleur verhoogt ons zelfbeeld
Er zijn kleuren die helpen om de relatie met onszelf te verbeteren en die ons zelfliefde en medeleven laten uitoefenen. Bijvoorbeeld, roze is een positief geladen kleur die onze hartslag naar beneden kan halen en gelukkige gevoelens kan oproepen. Doordoor kan deze kleur ons helpen om liefde, medelevende partners en vrienden aan te trekken.

6. Kleur vertelt ons dingen over eten
De kleur van fruit of groente is een indicatie van de hoeveelheid mineralen en energie die het heeft opgenomen uit de zon. Bosbessen en zwarte bessen hebben sterke energieën van blauw/indigo, dit zijn kleuren die ons helpen om te relaxen en ondersteunen onze slaap.

Bron: Mindbodygreen

Bron: 

Lees het artikel

Geef een reactie

Aanmelden nieuwsbrief

 

Gratis dagelijks goed nieuws!