Waterkers: Superfood met Steve Rothwell

Waterkers zou wel eens de best verkrijgbare superfood kunnen zijn. Het heeft de hoogste voedingswaarde van alle fruit en groenten, meer vitamine C dan -sinaasappelen, meer calcium dan melk en meer ijzer dan spinazie. Het heeft zelfs een kankerwerende werking. Kort gezegd: waterkers kan veel voor u doen. En Steve Rothwell, waarschijnlijk de enige persoon met een Ph.D. in waterkers, is de man om hier alles over te vertellen.
Lees meer

Een ochtend met Robert Kennedy jr.

Hoe kun je zaken doen op een ethisch verantwoorde wijze? Hoe zou een overeenkomst met een andere – schonere, gezondere, meer rechtvaardige –toekomst eruit zien? Verandering begint met nieuwe regels en een nieuwe mentaliteit Dat is werk voor een nieuwe generatie. Daarom organiseert The Optimist in samenwerking met Seven Mountains op 16 juni uitsluitend voor studenten een unieke ochtend met de Amerikaanse advocaat en milieuactivist Robert Kennedy jr.
Lees meer

Bevrijd je stem, met Jan Kortie

Wie zingt, kan zich openen voor zijn diepste kern. Daarom bedacht Jan Kortie een therapievorm rondom het zingen: ‘stembevrijding’. Een duik in de wereld van de langgerekte galm – en de wereld van de ziel. Bevrijd je stem, bevrijd jezelf.
Lees meer

A Contract with Our Future

Hoe zou een overeenkomst met een andere – schonere, gezondere, meer rechtvaardige –toekomst eruit zien? Verandering begint met nieuwe regels. Een ochtend met Robert Kennedy jr. Lees verder voor meer informatie over het programma, inschrijven, en de andere sprekers.
Lees meer

De stem van je lichaam

Somatic Experiencing betekent letterlijk: ervaren in je lichaam. Volgens deze leer slaan we de energie van elke grote schok of klap in ons leven op in ons lijf. Het idee is: trauma’s zitten in je lichaam, en daarom kun je ze er met behulp van deze therapie ook weer uit bewegen.
Lees meer

Oneindige mogelijkheden

Wetenschapper Nassim Haramein zet de natuurkunde – en uw wereld – op z’n kop. Haramein heeft zijn leven gewijd aan de speurtocht naar de oorsprong van ons bestaan.
Lees meer

De nieuwe milieubeweging

Met ‘ecomodernisme’, zijn Michael Shellenberger en Ted Nordhaus de geestelijk vaders van een nieuwe beweging. Tijdens dit webinar vertellen ze waarom de natuur beter is gebaat bij een nieuwe opvatting van milieuzorg. Dit webinar is voor iedereen die geeft om het milieu en kennis wil nemen van een andere zienswijze.
Lees meer

Het nieuwe geld

Henk van Arkel is ervan overtuigd dat we nú een kans hebben een doorbraak te maken naar een ander soort geld.
Lees meer

Hoe je echt heel oud kunt worden

Aubrey de Grey ziet oud worden als iets onwenselijks - een probleem dat moet worden opgelost. De Grey meent dat we duizenden jaren oud kunnen worden - wanneer we de technologische hindernissen genaamd ‘ziekten’ eenmaal hebben overwonnen. In deze webinar legt hij zijn theorie uit.
Lees meer