The Transformative Studies Certificate Program

Een éénjarige interactieve ervaringsstudie (Engelstalig) gericht op individuele en collectieve verandering en gevoed door de nieuwste inzichten uit wetenschap, gezondheid, spiritualiteit en cultuur. Het doel van de cursus is het stimuleren van persoonlijke groei ter ondersteuning van sociale verandering.
Lees meer

De stem van je lichaam

Somatic Experiencing betekent letterlijk: ervaren in je lichaam. Volgens deze leer slaan we de energie van elke grote schok of klap in ons leven op in ons lijf. Het idee is: trauma’s zitten in je lichaam, en daarom kun je ze er met behulp van deze therapie ook weer uit bewegen.
Lees meer

The Return of the Feminine

Vandaag de dag maken honderdduizenden initiatieven van vrouwen het verschil. Ze helpen lokale economieën te stabiliseren, voeden de armen, en maken de wereld veiliger. Psychiater Jean Shinoda Bolen legt uit waarom en hoe deze beweging tot stand is gekomen, in haar onlangs verschenen boek Artemis: The Indomitable Spirit in Everywoman. ‘Indomitable’ betekent ‘ontembaar’, en staat voor pure levenskracht. Bolen is bekend van haar boeken waarin ze haar feministische inzichten combineert met de Jungiaanse archetypische psychologie. In deze cursus van drie delen motiveert ze vrouwen op zoek te gaan naar die pure levenskracht, en die in te zetten voor positieve verandering.
Lees meer

Leven zonder graan

Het aantal mensen met dementie of Alzheimer stijgt in een onthutsend tempo. Deze aantasting van de hersenen vormt een groeiend
Lees meer

Raw Food

Deze cursus is helaas geannuleerd. Het moderne dieet bestaat uit dood, kapotgekookt voedsel, zeggen de rauwariërs. Zelf eten ze liever
Lees meer

Het nut van ziekte – Rüdiger Dahlke

Wanneer we ziek zijn, probeert ons lichaam ons iets te vertellen. De kunst is om te luisteren, zodat we persoonlijk kunnen groeien. In deze onlinecursus helpt Rüdiger Dahlke u om het nut van ziekte te herkennen.
Lees meer

Neurofeedback: een introductie

In deze onlinecursus geeft pionier Martin Wuttke een intrigerend overzicht van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van neurofeedback en de toepassing ervan op allerlei ziekten en klachten.
Lees meer