Bouw mee aan een bijenpaleis

(Advertorial)
Wist je dat er enorme bijensterfte in de wereld plaatsvindt? Zonder bijen geen fruit, noten, chocola, koffie, groenten en wijn….we hebben ze dus hard nodig! BEEing Green plaatst ecologische bijenpaleizen in de mooiste stadsparken van Nederland en jij kunt meehelpen! De paleizen brengen de bijen dichter bij ons, zodat we ze beter leren kennen en weer van ze gaan houden. De imker en de bijen kun je van dichtbij bekijken. Je ziet bijvoorbeeld hoe ze communiceren met dansjes of hoe ze zwaar beladen met stuifmeel de kast binnen zweven. Daarbij zorgt de imker zo goed voor de bijen dat ze zich allemaal als koningin behandeld voelen. Met jouw BIJdrage zetten we het eerste ecologische bijenpaleis van Nederland in Amsterdam Westerpark.
Doe een BIJdrage op Oneplanetcrowd en maak het mogelijk!

Help mee de bijenstand in Nederland op peil te brengen

Help mee de bijenstand in Nederland op peil te brengen

 

Oneplanetcrowd.nl is een crowdfunding platform voor duurzame en maatschappelijke innovatie. Iedere consument kan hier optreden als investeerder en krijgt daar mooie tegenprestaties voor terug, zoals korting op een product voordat het in de winkel ligt, of een aantrekkelijke rente op een lening die verstrekt wordt aan de ondernemer. Doe mee, draag een steentje bij aan een betere planeet en help een ondernemer zijn product of dienst op de markt te brengen!
 

 

 

Commentaar

 1. t(heo).a.muller

  Mijns inziens is dit prima initiatief thans nog zinloos zolang de oorzaak/oorzaken van deze abnormaal grote sterfte niet bekend en uit de weg geruimd is.
  Maar ja, symptoombestrijding blijft helaas des mensen grootste bijna onuitroeibare hobby en zo worden alle bestaande problemen nooit opgelost en daarentegen steeds erger.
  Oorzaak van bijna alle in aard en omvang toenemende wereldproblemen?
  De mens zelf en zijn ongebreidelde voortplantingsdriften!!!
  O, sorry, ik realiseerde mij even niet dat dit onderwerp het grootste taboe aller tijden is en dat de meerderheid dat zo wenst te houden tot…………..

  doordrammer@xs4all.nl

 2. Inde van Erven

  Lastig inderdaad omdat er nog niets gedaan wordt aan de oorzaak van de bijensterfte. Maar we doen ons best. Ik loop mee in de March Against Monsanto (hoewel ik in gedachten liever demonstreer VOOR biodiversiteit en vrijheid van keuze) en doneer mijn kleine bijdrage aan jullie mooie initiatief.
  En ik ga proberen om geld te verzamelen voor een bijenhotelletje dat misschien in de tuin van een vriendin mag staan (mijn tuin is echt te klein).
  Alle beetje helpen, toch?

 3. Jacqueline

  De oorzaken van de bijensterfte weg nemen is natuurlijk de kraan dicht gooien voor je gaat dweilen.
  Monoculturen, GMO-gewassen, en heel veel pesticiden zijn grote oorzaak van bijen sterfte.
  Monoculturen geeft eenzijdig eten voor de bijen. De GMO-gewassen en de pesticiden zorgen voor de ontregeling het van darmen, hersenen en de weg kwijt raken. Als er dan ook nog eens een varroamijt langs het danig aangetaste dier komt, is dat de laatste druppel en dood zijn de bijen.
  Tja en dan die mijt alleen de schuld geven, is zeggen dat kankerpatiënten nooit dood gaan aan kanker maar aan longontsteking.

Geef een reactie