Meld u aan voor dagelijks gratis goed nieuws

Actueel

Deze 6 vitamines en mineralen houden uw brein in vorm

Deze 6 vitamines en mineralen houden uw brein in vorm

Een tekort aan bepaalde voedingsstoffen draagt aantoonbaar bij tot de ontwikkeling van psychische aa[...]
Zwitserland kiest voor duurzame energie

Zwitserland kiest voor duurzame energie

Zwitserland heeft in een bindend referendum met 58,2 procent van de stemmen gekozen voor een toekoms[...]
5 Tips om iets tegen de komende wespenplaag te doen

5 Tips om iets tegen de komende wespenplaag te doen

Het was gisteren uitgebreid in het nieuws: deze zomer kunt u veel overlast verwachten van wespen. Do[...]
Top 5 superieure specialiteiten in Italië

Top 5 superieure specialiteiten in Italië

Er is veel te schrijven over hoe geweldig Italië is; over hun royale beleid voor ouderschapsverlof, [...]
Behoed uw naasten voor 3 gifgevaren

Behoed uw naasten voor 3 gifgevaren

Als u een lijstje ziet van de 3 gevaarlijkste stoffen ter wereld, dan schrikt u van hoe dichtbij dez[...]

6 simpele manieren om van je slechte dag een goede dag te maken

20 maart 2017

We hebben de standaard adviezen over hoe je het beste door een zware dag heen kunt komen allemaal wel eens gehoord – adem diep in en uit, mediteer, of probeer mindfulness. Toch zijn er van die dagen die het geluk uit je zuigen en geen enkele hoeveelheid ademhalingsoefeningen dit kunnen veranderen. Bovendien, hoe is het mogelijk om te mediteren wanneer je eigenlijk liever gillend de deur uit rent?

“Het is een symptoom van de gelukkige werkcultuur waar we allemaal graag in willen werken. Daardoor hebben we het gevoel dat alle negatieve emoties direct de deur uit moeten. Dit beïnvloedt de manier waarop we op iedere uitdaging reageren die op ons pad komt,” zegt therapeute Melody Wilding, zij werkt samen met succesvolle mensen om angst en onzekerheid te overwinnen.

Wanneer de dag bergafwaarts gaat en je het gevoel hebt dat dit alleen maar erger zal worden, zijn hier zes manieren om je slechte dag te veranderen in een goede:

1. Verander het verhaal
Wanneer je dag in het honderd loopt, bekijk dan eens hoe je deze voor jezelf gelabeld hebt. Het is tijd om het verhaal dat je jezelf voorlegt te veranderen. Wanneer je een dag eenmaal hebt omschreven als ‘slecht’ krijg je de neiging om al het slechte in deze dag op te zoeken om je beeld van die dag te bevestigen.

Verander het verhaal dus van “het is een slechte dag” en bekijk wat je daadwerkelijk voelt, zegt Wilding. Misschien heb je een fout gemaakt en voel je je een slechte teamspeler. Of misschien is er iets gebeurt dat je onzekerheid activeert. Wanneer je dit gevoel isoleert en een naam geeft, kun je voorkomen dat het de rest van je dag beïnvloedt.

2. Maak een lijst van dingen die goed gaan
Je kunt de veronderstelling dat dit een slechte dag is tegen gaan door een lijst te maken van de dingen die wel goed gaan. Was je op tijd op je werk? Check. Heb je een e-mail beantwoord? Check. Heb je al koffie gehad? Check. Het lijkt misschien niet de meest indrukwekkende lijst, maar het is “geschreven bewijs dat er weldegelijk dingen zijn die goed gaan vandaag,” aldus Maksimow.

3. Vind iets dat je laat lachen
Misschien is het een filmpje van een dier die iets leuks doet, een grappige vriend of zelfs een foto – zoek iets dat je doet glimlachen. Bedenk je op dagen waarop alles mis lijkt te gaan dat dit ooit misschien wel tot een geweldig verhaal leidt.

4. Sluit je dag af
Als je de mogelijkheid hebt om je dag vroegtijdig af te sluiten en het morgen weer met een frisse start te beginnen, neem deze dan als je dag werkelijk niet goed gaat. Een andere manier is om te stoppen met wat je aan het doen bent en je aandacht te richten op iets dat makkelijker of aangenamer is om te doen.

5. Praat met iemand
Toch zal je soms versterking nodig hebben om deze slechte dag te veranderen. Jij weet het beste wat je nodig hebt om je beter te voelen. Misschien is dat wel een vriend of collega die je laat zeggen wat je wilt of helpt met het zoeken naar oplossingen. Soms is het enige wat je nodig hebt een uitlaatklep en iemand die naar je problemen en zorgen luistert.

6. Zoek de natuur op
Is het mogelijk om je kantoor even uit te stappen? Zoek dan naar het dichtstbijzijnde stukje groen of natuurschoon dat je kan vinden. In een onderzoek uit 2015 gepubliceerd in Landschape and Urban Planning wordt aangetoond dat een wandeling van 50 minuten in de natuur negatieve emoties en angst bij mensen vermindert, in tegenstelling tot een wandeling in een stedelijke omgeving. Het opzoeken van de natuur kan je helpen om je beter te voelen en geeft je frisse moed.

Bron: Fastcompany

Bron: 

Lees het artikel

Geef een reactie

Aanmelden nieuwsbrief

 

Gratis dagelijks goed nieuws!