Meld u aan voor dagelijks gratis goed nieuws

Actueel

Deze 6 vitamines en mineralen houden uw brein in vorm

Deze 6 vitamines en mineralen houden uw brein in vorm

Een tekort aan bepaalde voedingsstoffen draagt aantoonbaar bij tot de ontwikkeling van psychische aa[...]
Zwitserland kiest voor duurzame energie

Zwitserland kiest voor duurzame energie

Zwitserland heeft in een bindend referendum met 58,2 procent van de stemmen gekozen voor een toekoms[...]
5 Tips om iets tegen de komende wespenplaag te doen

5 Tips om iets tegen de komende wespenplaag te doen

Het was gisteren uitgebreid in het nieuws: deze zomer kunt u veel overlast verwachten van wespen. Do[...]
Top 5 superieure specialiteiten in Italië

Top 5 superieure specialiteiten in Italië

Er is veel te schrijven over hoe geweldig Italië is; over hun royale beleid voor ouderschapsverlof, [...]
Behoed uw naasten voor 3 gifgevaren

Behoed uw naasten voor 3 gifgevaren

Als u een lijstje ziet van de 3 gevaarlijkste stoffen ter wereld, dan schrikt u van hoe dichtbij dez[...]

5x Trump “Making America Great”

18 mei 2017

De laatste dagen wordt het woord ‘impeachment’ steeds vaker genoemd als het om president Donald Trump gaat. Voordat het te laat is, zetten we een aantal van zijn meest opmerkelijke uitspraken en acties op een rij, om later met een glimlach aan terug te denken. Want Trump wil(de) ‘America Great Again’ maken, maar in hoeverre deed hij een ‘Great job’?

1. Trump onderschat de presidentiële baan
In een bizar interview met Reuters, gaf hij toe dat hij had verwacht dat de baan van president een stuk makkelijker zou zijn dan zijn vorige baan. Op Twitter spraken vele Amerikanen er schande van dat hun president met een dergelijke nonchalance sprak over ’s werelds ‘Greatest Job’.

2. Trump gooit bommen op Irak in plaats van Syrië
In een interview met Fox News, na het bezoek van China’s president Xi met als grote aanleiding de Noord-Korea problematiek, vertelt Trump aan reporter Maria Bartiromo hoe hun bizarre diner zich ontvouwde. Trump praat hier op tv lang en in groot detail over de geweldige chocoladetaart die ze als dessert hadden en die Xi erg lekker vond. Tijdens deze smulpartij kwam Trump ter ore dat het bombardement ‘op Irak’ goed was verlopen.

Maria moest hem prompt corrigeren, dat hij bommen op Syrië had gegooid, niet op Irak. Trump’s perschef, Spicer, vertelde dat het vanwege de Syrische chemische aanval was en dat dit echt niet kan. Volgens Spicer hanteerde zelfs Hitler niet zulke spullen. Iemand uit de zaal moest hem eraan herinneren dat de Syrische aanval met gas was en dat Hitler toch aardig wat gas gebruikte. Iets later gooit Amerika ‘the Mother Of All Bombs’ (MOAB), de grootste bom op de kernbom na, op een ISIS-gangenstelsel in Afghanistan. Trump strijkt met de eer van die geweldige bom, terwijl hij helemaal niet op de hoogte bleek te zijn van deze, wederom serieuze, oorlogsactie.

3. Trump stuurt een armada naar Australië in plaats van Noord-Korea
Om Xi te laten zien dat het menens was in de zaak Noord-Korea met haar bom-experimenten, vertelden Trump en Spicer in de media dat ze een zeer sterke armada van onderzeeërs en een vliegdekschip naar de Japanse zee hadden gestuurd, erbij zeggende dat de Noord-Koreaanse leider Kim Jong Un – die Trump vaak verwart met zijn vader Kim Jong Il die in 2011 overleed – de verkeerde beslissingen maakt.

Tijdens deze uitspraken, bleek dat de armada van vliegdekschip USS Carl Vinson en 3 onderzeeërs de andere kant op, richting Australië aan het varen was. Later vertelt Trump de pers ook nog eens dat het Noord-Koreaanse issue toch niet zo gemakkelijk was.

4. Trump spelt woorden fout en noemt mensen bij de verkeerde naam
Het Twitteren is een van Trump’s favoriete bezigheden. Het steekt hem dat Obama veel meer retweets kreeg dan hij, net zoals dat Obama een groter publiek had bij de presidentiële inauguratie; daar had de Trump administratie immers hele andere alternative facts over. Trump wordt er ook van beschuldigd inmiddels veel egg-volgers te hebben aangetrokken op Twitter – dat zijn nep-volgers (‘bots’; volgers zonder foto’s). Voor de Secret Service, die hem moet beschermen, is het Twitteren ook een nachtmerrie, want hij krijgt veel haat-tweets die dan weer nagetrokken moeten worden en men weet door het Twitteren ook steeds waar hij is. Maar het punt is: in het Twitteren maakt Trump vaak spelfouten.

Veelal in de avonduren zien we zaken als ‘Denmakr’ of ‘attaker’ of ‘ther’ of ‘gas been’ of ‘educution’, waarbij je je kunt afvragen of hij niet lekker een borreltje aan het drinken is. Overdag zien we namelijk geen foute spellingen, maar echte fouten, zoals ‘unpresidented’ in plaats van ‘unprecedented’ en ‘council’ versus ‘counsel’. Tot slot, naast dat Trump Kim Jong Un en Il steeds door elkaar haalt, doet hij bij speeches ook vaak amicaal met andere republikeinen en noemt daarbij dan regelmatig de verkeerde voornaam bij de verkeerde persoon.

Ook tijdens een persconferentie over de politie zei Trump zelfs dat de politie en hij gemeen hadden dat ze geen fouten mochten maken en dat hij dus ook geen fouten maakte; ‘niet Ken?’, waarop de politiecommissaris zei dat hij Chuck heette.

5. Trump feliciteert een gewonde soldaat
Donald wilde graag een keer zelf een medaille opspelden voor een sympathieke foto. Dit was bij het Walter Reed Medical Center, waar hij erop stond de Purple Heart uit te reiken aan Sergeant 1e klas Alvaro Barrientos. Deze medaille wordt met respect uitgereikt aan hen die gewond of gedood zijn tijdens oorlog. Alvaro is één van de drie soldaten die zwaargewond is geraakt bij een aanval in Afghanistan en verloor daarbij zijn been. Donald pinde de paarse medaille op Alvaro, feliciteerde hem er klappend mee en zei ‘Great Job’.

Nou zo’n ‘Great Job’ deed Trump niet. Hij had prima presidentiële opmerkingen kunnen maken als ‘bedankt voor uw loyaliteit en trouwe toewijding’, ‘ik hoop dat u snel herstelt’, ‘dank voor uw service en offer’. Nee, ‘gefeliciteerd’. De soldaat keek er beteuterd bij.

Geef een reactie

Aanmelden nieuwsbrief

 

Gratis dagelijks goed nieuws!