Meld u aan voor dagelijks gratis goed nieuws

Actueel

Deze 6 vitamines en mineralen houden uw brein in vorm

Deze 6 vitamines en mineralen houden uw brein in vorm

Een tekort aan bepaalde voedingsstoffen draagt aantoonbaar bij tot de ontwikkeling van psychische aa[...]
Zwitserland kiest voor duurzame energie

Zwitserland kiest voor duurzame energie

Zwitserland heeft in een bindend referendum met 58,2 procent van de stemmen gekozen voor een toekoms[...]
5 Tips om iets tegen de komende wespenplaag te doen

5 Tips om iets tegen de komende wespenplaag te doen

Het was gisteren uitgebreid in het nieuws: deze zomer kunt u veel overlast verwachten van wespen. Do[...]
Top 5 superieure specialiteiten in Italië

Top 5 superieure specialiteiten in Italië

Er is veel te schrijven over hoe geweldig Italië is; over hun royale beleid voor ouderschapsverlof, [...]
Behoed uw naasten voor 3 gifgevaren

Behoed uw naasten voor 3 gifgevaren

Als u een lijstje ziet van de 3 gevaarlijkste stoffen ter wereld, dan schrikt u van hoe dichtbij dez[...]

4 Manieren om door te werken na uw pensioen

18 mei 2017

Maar 6% van ons besluit na het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd door te werken. Dit percentage groeit. Daarvoor moet u wel uw best doen, want de norm is: stoppen.

Als u in dienst bent, wordt u zelfs automatisch ontslagen. Vaak wordt aangenomen dat doorwerken voortkomt uit financiële overweging. Zelf geeft men aan dat het een manier is om geprikkeld te blijven en in contact met mensen die het leven verrijken. Doorwerkers zijn gepassioneerde ondernemers die hun eigen bedrijf niet los willen laten, het zijn gepensioneerden die besluiten na een carrière het over een andere boeg te gooien of die de tijd niet alleen maar willen vullen met hobbyprojecten.

1. Doorwerken na uw pensioen als eigen ondernemer (40%)
De grootse groep doorwerkers is ondernemer. Zij willen of kunnen op hun pensioengerechtigde leeftijd hun bedrijf niet loslaten, bijvoorbeeld omdat de kinderen het bedrijf niet overnemen of het bedrijf (nog) niet is verkocht. Maar er zijn ook 65-plussers die in hun eerdere leven een gat in de markt hebben opgedaan, waar ze nu op kapitaliseren. Er zijn ook andere voordelen. U kunt op een lager pitje werken, want als 65-plusser hoeft u minder uren te maken om netto hetzelfde over te houden. U krijgt immers AOW en betaalt een lager belastingtarief. En als u het eigen bedrijf al lang heeft gehad, dan heeft u ook bepaalde klanten al lang, die u vaak zeer loyaal zullen zijn. U heeft daarmee een speciale positionering in de markt, wat u een bijzondere gunfactor geeft. Tot slot kunnen 65-plussers met een specifieke specialiteit makkelijk ZZP’er worden en zo ondernemen.

2. Doorwerken na uw pensioen bij uw oude werkgever (30%)
Als u dit wilt, moet u dat tijdig aangeven, want uw werkgever gaat er namelijk niet vanuit dat deze wens er is, tenzij u dat aangeeft. Meestal is dit parttime, gemiddeld 16 uur per week. Voor de werkgever zijn er voordelen, zoals lagere loonkosten, het binnenhouden van ervaring, passie en kennis als inspiratie voor de jongere generaties, alsmede het behoud van bepaalde ‘ouderwetse waarden’, zoals ‘niet praten maar doen’ en stomweg trots zijn en op tijd zijn.

3. Doorwerken na uw pensioen via een uitzendbureau (25%)
Voor gepensioneerden zijn er ook speciale uitzendbureaus. Deze uitzendbureaus bieden speciale, vaak simpele banen aan die geschikt zijn om een extraatje bij te verdienen. Overigens zijn er ook banen, waar gepensioneerden veruit beter in blijken te zijn dan hun jongere collega’s, zoals in telemarketing en customer service. Met veel meer levenservaring kunt u nu eenmaal oprecht, met meer overtuiging en authenticiteit iets verkopen of een boze klant rustiger te woord staan, snel kalmeren en verder helpen. In Amerika zijn presidenten overigens ook vaak ouder dan 70. Tot slot geven veel uitzendbureaus aan dat ze graag werken met ouderen om financiële redenen. Voor 65+’ers hoeft men namelijk geen sociale premies te betalen. Dat scheelt al gauw 10 euro per uur.

4. Doorwerken na uw pensioen als vrijwilliger (5%)
Er zijn vele commissies, stichtingen en verenigingen die graag 65-plussers in het bestuur of de raad van advies willen hebben, gezien de waardevolle bijdrage via hun expertise en netwerk. Zo wil de plaatselijke tennisvereniging een gepensioneerde boekhouder erg graag als penningmeester en zo krijgt deze boekhouder, als wederdienst, voldoende beweging cadeau.

Geef een reactie

Aanmelden nieuwsbrief

 

Gratis dagelijks goed nieuws!