365 dagen natuur op uw smartphone of tablet?

Natuur is overal. Het is erg klein of juist heel groots. Alleen: je moet het wel zien. In de app 365 dagen natuur neemt Yvonne van der Mey ons mee op haar pad naar onbetaalbare natuur.

vos-Yvonne van der MeyHoort natuur in het rijtje kostenplaatje, economie en schadepost? Natuur is onlosmakelijk verbonden met het geluk van mensen en met hun geestelijke en lichamelijke gezondheid. En niet alleen het grote in de natuur, maar vooral de grootsheid van het kleine. Het draait om het zien, het beleven. Dat kan op uw balkon, vanuit de trein, in het park maar ook op het groene schoolplein. Dat was voor Yvonne van der Mey de motivatie om, als een soort protest tegen de materialisering van de natuur, met een foto elke dag de schoonheid van de natuur in al haar facetten te laten zien. Van een tere rodekoolzwam, de intrigerende blik van een vos tot zonneharpen en mistsferen in de Leuvenumse bossen. Natuur in al zijn pracht: elke dag weer een onderdeel ervan zien en leren kennen door de schitterende foto’s en verhelderende teksten. Als inspiratie om het zelf te gaan zien of vast te leggen. Yvonne werkt al vijf jaar samen met Natuurmonumenten. De rode draad hierbij is de ontwikkeling van kijken naar zien met respect voor alles wat leeft. Mensen de natuur in al haar facetten laten beleven en ervaren door middel van lezingen, workshops en cursussen natuurfotografie.

Zonneharpen-Yvonne van der Mey

 

Natuur in al zijn pracht
De foto’s zijn vaak in natuurgebieden van Natuurmonumenten gemaakt.

Natuur is onbetaalbaar; laat dat zo blijven! Geniet van de foto’s en wees even in het nu.

 

 


365 dagen natuur

 

Natuurkind-Jolanda-Pikkaart-rJolanda Pikkaart, journaliste en blogger, schrijft voor The Optimist zes blogs over kinderen in de natuur, duurzaamheid, apps en gadgets. In maart 2014 verschijnt haar boek: Met je smartphone het bos in. Een boek over kinderen, natuurbeleving en digitale media, geschreven voor ouders, kinderen en het onderwijs.

 

 

Openingsfoto: Edelherten en de andere foto’s in deze blog Yvonne van der Mey.

 

Geef een reactie